Divoká kachna plněná houbami

Tisk
( 3 volby ) Ingredience:
1 divoká kachna
sůl a pepř
majoránka
2 žemle
mléko
40 g másla
200 g čerstvých hub
100 g uzené slaniny
2 vejce
zelený petržel
strouhanka
100 g uzené slaniny na obalení

Popis přípravy:
Dobře odleženou, očištěnou a vypitvanou kachnu umyjeme, otřeme ubrouskem, zvenku i zevnitř osolíme a posypeme majoránkou. Žemle namočíme v mléce a vyždímáme. K žemlím přidáme na másle udušené houby, pomletou uzenou slaninu, vejce, nasekaný zelený petržel, mletý černý pepř, dle potřeby strouhanku a sůl. Vše spolu dobře zamícháme a připravenou kachnu naplníme. Otvor zašijeme, kachnu dáme na pekáč, obložíme plátky uzené slaniny, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení ji podléváme horkou vodou a poléváme vlastní šťávou.