Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Podkrkonošské kyselo

Ingredience:
200 g chlebového kvasu
500g brambor
10 g sušených hub
1 cibule
4 vejce
1 dl smetany
50 g másla
1 l vody
sůl a kmín

Popis přípravy:

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, přidáme sůl, kmín, vývar z namočených hub. Houby překrájíme a vložíme do hrnce. Vaříme půl hodiny, nakonec přihodíme drobně nakrájenou a na másle osmaženou cibulku a umíchaná vejce. Přilijeme smetanu, dochutíme, do hotové polévky vhodíme uvařené a rozkrájené brambory.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:12 Kategorie - Houbové polévky

Brambory zapečené s brynzou a bylinkami

 

Ingredience na 6 porcí:
200 g šunky
800 g brambor
2 lžíce oleje
250 g brynzy
200 ml mléka
2 vejce
sůl a pepř
3 lžíce nasekané zelené jarní cibulky
2 lžíce nasekané pažitky

Popis přípravy:

Brambory vaříme ve slupce doměkka. Mírně zchladíme a oloupeme. Šunku nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji. Přidáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme, opepříme a zamícháme. Odstavíme. Brynzu smícháme s mlékem a polovinou cibulky a pažitky. Do zapékací nádoby klademe vrstvu... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Večeře

Kuře na kysaném zelí

Ingredience na 4 porce:
400 g kuřecího masa
600 g kysaného zelí
120 g cibule
sůl
10 g cukru
bobkový list
2 lžičky sladké papriky
60 g rostlinného oleje

Popis přípravy:

Maso rozdělíme na 4 porce a osolíme. Na dno kastrolu dáme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou. Na výpek dáme zelí, přidáme bobkový list a okořeníme sladkou paprikou. Chvíli restujeme. Poté zelí dáme do zapékací mísy, položíme na ně porce... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Drůbeží maso

Žitný chléb s vaječnou pomazánkou a byli…

Ingredience na 4 porce:
4 krajíce žitného chleba
150 g taveného sýra
2 vejce
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g nízkotučného jogurtu
sůl a pepř
2 lžíce nasekané pažitky
200 g salátové okurky

Popis přípravy:
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Sýr rozšleháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Přidáme uvařené žloutky a znova šleháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené bílky a 2/3 nasekané pažitky. Namažeme na chléb a ozdobíme plátky oloupané okurky a posypeme pažitkou.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Snídaně

Plněný lilek

Ingredience:
1 lilek
1/3 sklenice kuskusu
1 malý batát
1 uzená paprika
1 bílý jogurt
1 granátové jablko
čerstvé bylinky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
koriandr
sůl

Popis přípravy:
Celý lilek spolu s batátem do trouby na 200°C asi na 30 minut. Kuskus připravíme podle návodu na balení a ochutíme nasekaným česnekem, solí, olivovým olejem a bylinkami. Upečený batát nakrájíme na kostičky. Dužinu lilku vybereme a pokrájíme nadrobno. Nádivku smícháme s kuskusem, batátem a nakrájenou uzenou paprikou.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Zeleninové jídla



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:104436 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:98454 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:82685 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:64749 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:60831 Kategorie - Pizza