Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karbanátky z brambor a květáku

Ingredience:
230 g moučných brambor
230 g květáku
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř
1 vejce
1 bílek
rostlinný olej na smažení
opečené proužky slaniny na posypání
mletá paprika na poprášení

Popis přípravy:

Brambory nakrájené na kostičky uvaříme doměkka, scedíme je a rozmačkáme na kaši. Květák rozebraný na růžičky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Scedíme jej a vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme parmazán, osolíme a opepříme podle chuti a promícháme. Žloutek oddělíme od... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:22 Kategorie - Zeleninové jídla

Krémová karotková polévka

Ingredience:
3 lžíce másla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
350 g karotky
3,45 hrnku zeleninového vývaru
¾ lžičky mletého římského kmínu
2 řapíky celeru
120 g brambor
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky citrónové šťávy
2 bobkové listy
1,25 hrnku nízkotučného mléka
sůl a pepř
listy celeru na ozdobu

Popis přípravy:
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku a zvolna opékáme, až změknou. Přisypeme nakrájenou karotku a při nízké teplotě ji za... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Krémové polévky

Vánoční lososová delikatesa

Ingredience:
600 g lososa (filé)
500 g celeru
400 g ananasu
200 g dlouhozrnné rýže
100 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
4 mladé cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 červená feferonka
sůl a pepř
koriandr

Popis přípravy:
Nejdřív nadrobno nasekáme očištěný česnek i feferonku a v osolené vodě uvaříme rýži. Cibulky, ananas a celer nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a prudce opečeme. Zeleninovo-ovocnou směs pak přeložíme do zapékací... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Recepty na Vánoce

Kachna na medu a zázvoru

Ingredience:
1 kachna vcelku
2 špetky kmínu
2 dl polosuchého bílého vína
100 g lučního medu
100 g zázvoru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme. Sůl důkladně vetřeme do masa, i zevnitř, okořeníme pepřem a kmínem. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle, dáme do lisu na česnek a vymačkáme z něj šťávu. Smícháme s medem a směsí potřeme celou kachnu. Vložíme do pekáče, podlijeme horkou vodou a vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zprudka pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:6 Kategorie - Drůbeží maso

Bábovka z majonézy

Ingredience na 12 porcí:
375 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
250 ml mléka
250 ml majonézy
1 prášek do pečiva
1 lžička citrónové kůry
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Popis přípravy:
Do objemnější mísy dáme krystalový cukr spolu s majonézou. Důkladně smícháme a postupně přidáváme prosetou mouku, mléko, prášek do pečiva a nastrouhanou citrónovou kůru. Všechny ingredience mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:9 Kategorie - Bábovky



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84581 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:80145 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49069 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:47751 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36736 Kategorie - Palačinky a lívance