Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Džem s hroznem a ananasem

Ingredience na 5 sklenic po 250 ml:
800 g ananasu
3 svitky skořice
500 g bílých hroznů
50 g kořenu zázvoru
500 g želírovacího cukru 2:1

Popis přípravy:
Z ananasu odřežeme slupku a vyřízneme tužší střed. Dužinu nakrájíme na malé kousky. Nasypeme je do kastrolu s hrubým dnem, podlijeme asi 100 ml vody a přidáme skořici. Ananas pozvolna vaříme do změknutí přibližně 30 mnut. Bobule bílých hroznů, pokud možno bez pecek, odtrháme, umyjeme a necháme odkapat. Nasypeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:109 Kategorie - Zavařené ovoce

Masopustné koláčky

Ingredience:
Těsto:
80 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
citrónová kůra
400 g polohrubé mouky
200-250 ml mléka
30 g droždí
1 lžička cukru do kvásku
1-2 žloutky na potření
Maková náplň:
120 g pomletého máku
60 g moučkového cukru
trochu mléka dle potřeby
švestkové povidla
loupané mandle
třešňový kompot
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
1 žloutek
30 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
15 g Zlatého klasu
sterilované broskve
Drobenka:
60 g mouky
40... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:24 Kategorie - z kynutého těsta

Ředkvičková pochoutka

Ingredience:
50 g vlašských ořechů
2 červené řepy
1 černá ředkev
8 červených ředkviček
1 řapíkatý celer
1 bílý jogurt
1 citrón
sůl
jarní bylinky na ozdobu

Popis přípravy:

Nejdřív očistíme a nahrubo nastrouháme ředkev, červené ředkvičky a také červenou řepu. Ořechy nadrobno nadrtíme na kousky, řapíkatý celer nasekáme. Vše nasypeme do větší mísy, přidáme bílý jogurt, šťávu z citrónu a sůl. Salát promícháme, vložíme asi na 10 minut do lednice, následně podáváme.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:16 Kategorie - Zeleninové saláty

Sumec na bazalce

Ingredience:
1 kg sumce (filé)
2 citróny
2 lžíce sardelové pasty
1 lžíce bazalky
1 svazek petrželové natě
1 svazek pažitky
sůl a pepř

Popis přípravy:
V menší nádobě smícháme sardelovou pastu se šťávou z jednoho citrónu. Přidáme bazalku, nadrobno nasekanou pažitku a petrželovou nať. Vše dobře promícháme a necháme na chvíli odstát. Jednotlivé kousky ryby nejdřív osolíme, opepříme, potřeme hotovu směsí a obložíme dvěmi plátky citrónu. Zabalíme do alobalu a dáme na asi 25 minut péct... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:60 Kategorie - Ryby a mořské plody

Bramborový závin

Ingredience:
1 sáček bramborových knedlíků v prášku
1 vejce
švestková povidla
1 lžička rumu
mletá mák
cukr
máslo

Popis přípravy:
Vejce rozšleháme s množstvím vody podle návodu na sáčku, vlijeme je do knedlíkové směsi a zpracujeme těsto. Rozválíme je na plát, potřeme povidly smíchanými s rumem a srolujeme. Závin zabalíme do utěrky nebo ubrousku a spolu s ubrouskem vložíme do vroucí vody se špetkou soli. Vaříme asi 20 minut, pak závin vyjmeme a nakrájíme na plátky. Plátky... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:61 Kategorie - Večeře



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:86246 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:84343 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:52960 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:50548 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(24) Zobrazení:38599 Kategorie - Pizza