Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Medové krůtí kousky se zeleninou a rýží

Ingredience na 4 porce:
400 g horního krůtího stehna bez kosti a kůže
4 lžíce worcesterské omáčky
200 g zelených fazolových lusků
červená paprika
4 lžíce olivového oleje
3 lžičky medu
sůl
1 lžička mletého černého pepře
2 stroužky česneku
barevný pepř
petrželová nať

Popis přípravy:
Krůtí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme jsi worcesterskou omáčku: 4 lžíce worsterské omáčky posypeme mletým černým pepřem a mícháním v ní rozpustíme med. Marinádou přelijeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Drůbeží maso

Gnocchi s gorgonzolovou omáčkou

Ingredience na 4 porce:
Gnocchi:
750 g brambor
2 žloutky
200 g hrubé mouky
trochu solamylu
špetka soli
Gorgonzolová omáčka:
100 g vlašských ořechů
200 g gorgonzoly
200 ml smetany ke šlehání
200 ml bílého vína

Popis přípravy:
Brambory omyjeme, 30 minut vaříme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Smícháme je se žloutky, špetkou soli a hrubou moukou. Vál posypeme solamylem. Z těsta utvoříme váleček o průměru asi 4 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Noky

Tagliatelle s uzeným lososem a rukolou

Ingredience:
350 g těstovin tagliatelle
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
150 g uzeného lososa
50 g rukoly
sůl a pepř

Popis přípravy:

Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Přidáme těstoviny, znovu přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut tak, aby byly při rozkousnutí uprostřed ještě pevné, al dente. Těsně před koncem doby vaření rozehřejeme v hluboké pánvi s těžkým dnem olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a minutu ho opékáme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Těstoviny s masem

Horký nákup z granátových jablk

Ingredience:
změklé máslo na vymaštění
120 g moučkového cukru
120 g dužiny z granátových jablk
6 bílků
moučkový cukr na vysypání formiček

Popis přípravy:
Čtyři žáruvzdorné formičky o průměru 10 cm s obsahem asi 250 ml vymastíme změklým máslem a odložíme na chladné místo. Když máslo ztuhne, formičky vymastíme ještě jednou a opět je odložíme do chladu. Formičku naplníme do poloviny cukrem a potřeseme jí tak, aby se cukr přilepil na vrstvu másla. Nadbytečný cukr vysypeme a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:3 Kategorie - Sladké moučníky

Perníkové kolečka

Ingredience na 40 kusů:
500 g polohrubé mouky
200 ml oleje
200 ml mléka
25 g droždí
2 žloutky
2 lžíce moučkového cukru
1 balíček prášku do perníku
1 vejce na potření
špetka soli
Náplň:
200 g džemu
150 g mletých dětských piškotů
100 g mletých lískových oříšků
100 g moučkového cukru
1 lžička kakaa

Popis přípravy:
Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, sůl a prášek do perníku. Přidáme kvásek, žloutky a olej.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:4 Kategorie - Vánoční sladkosti



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84869 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(11) Zobrazení:80648 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49290 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:48544 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36918 Kategorie - Palačinky a lívance