Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Roláda z krůtích prsou plněná ořechy

Ingredience:
500 g krůtích prsou
100 g másla
sůl a pepř
Ořechová nádivka:
150 g másla
máslo na pomazání rolády
3 vejce
1 plátek toastového chleba
2 lžíce mléka
100 g vlašských ořechů
muškátový květen strouhanka
sůl a pepř
Dokončení omáčky:
200 ml smetany
40 g hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice

Popis přípravy:
Krůtí prsa rozřízneme na plát, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na nádivku utřeme máslo do pěny a postupně k němu přimícháme 3 žloutky, chléb... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:10 Kategorie - Drůbeží maso

Parmská šunka s ovocem

Ingredience na 4 porce:
1 meloun cantaloupe
4 zralé čerstvé fíky
12 plátků parmské šunky
olivový olej na pokapání
pepř
snítky petrželky na ozdobu

Popis přípravy:
Meloun rozpůlíme po délce a lžičkou z něj vydlabeme semena. Každou půlku nakrájíme na 8 klínků. Z klínků odstraníme kůru. Z fíků odkrojíme stopky, plody však neloupeme. Postavíme je špičkou navrch na prkénko a nařízneme do tvaru kříže, ale nedokrojíme, aby byly čtvrtky částečně oddělené, ještě však držely pohromadě. Na každý... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:6 Kategorie - Předkrmy

Krémová hrášková polévka s krutony

Ingredience na 4-6 porcí:
500 g mraženého hrášku
1,2 l kuřecího vývaru
bílá část z 1 pórku
1 střední cibule
100 g másla
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
sůl a pepř
1 lžička cukru
Krutony:
3 starší rohlíky
1 lžíce másla

Popis přípravy:
Do hrnce s rozpuštěným máslem vložíme najemno nakrájený pórek a cibuli. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání zeleninu podusíme. Když pórek c cibulí změknou, zvýšíme oheň a přisypeme mražený... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:13 Kategorie - Krémové polévky

Rychlá kuřecí stehna

Ingredience na 4 porce:
1 lžíce olivového oleje
4 kuřecí horní stehna
200 g cherry rajčat
3 lžíce pesta
5 lžic zakysané smetany
sůl a pepř
čerstvá bazalka

Popis přípravy:

Olej rozpálíme v pánvi, pak přidáme kuřecí stehna a aniž bysme s nimi hýbali, opečeme je dozlatova. Pak je otočíme a opečeme z druhé strany. Poté malinko podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka, tedy asi 12-15 minut. Poté je osolíme a opepříme. Rajčata přepůlíme, přidáme je do... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:10 Kategorie - Drůbeží maso

Mrkvová bábovka

Ingredience na 12 porcí:
4 vejce
2,5 hrnečka polohrubé mouky
2 hrnečky nastrouhané mrkvy
1 hrnek rostlinného tuku na pečení
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek bílého jogurtu
1 hrnek kokosové moučky
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
2 lžičky vanilkové aromy
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička kandované pomerančové kůry
½ lžičky sody bikarbony
tuk na vymazání formy


Popis přípravy:
Ve větší míse vyšleháme tuk s hnědým cukrem a vanilkovou aromou. Po zpěnění postupně do... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Bábovky



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:82714 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:77023 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:48066 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:42960 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35959 Kategorie - Palačinky a lívance