Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z čínského zelí se zázvorem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1/2 většího čínského zelí
2-3 lžíce octa
2-3 lžíce cukru
sojová omáčka
olej
1-3 lžičky strouhaného sušeného zázvoru
špetka mletého čili
1 lžička sušené bazalky
1/2 lžičky mletého kardamonu
sečuánský pepř (není nutno)
sůl špetka
2 olivy nakrájené na tenké plátky

Popis přípravy:
Omyté čínské zelí nakrájíme na čtverečky, nebo krátké nudličky. Zalijeme zálivkou, dobře promícháme a přidáme olivy a necháme odležet v chladničce. Zálivka: Do čtvrtlitrového hrnku nasypaný cukr zalijeme octem, vsypeme koření a doplníme obsah hrnku vodou. Přidáme sojovou omáčku tak, aby výsledná barva zálivky byla světle žlutohnědá (sojovka nesmí přebít chuť koření). Přidáme olej tak, aby vytvořil souvislou plochu na hladině hrnku. Vše důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Treska se zeleninou a bylinkami

Ingredience:
600 g tresky pitvané bez hlavy
125 ml suchého bílého vína
2 menší cibule
2 mrkvy
1 lžíce kopru
1 citrón
1 lžíce estragonu a petrželové natě
máslo
sůl a bílý mletý pepř

Popis přípravy:
Na pracovní desku rozložíme plát alobalu s tím, že délku přizpůsobíme velikosti ryby. Z alobalu uděláme vaničku, do které vložíme tresku. Důkladně osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Takto připravenou... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:88 Kategorie - Ryby a mořské plody

Závitky s houbami a špenátem

Ingredience na 4 porce:
4 plátky krůtích prsou
200 g žampionů nebo hlívy
200 g mraženého listového špenátu
2 stroužky česneku
1 cibule
sójová omáčka
olivový olej
sůl

Popis přípravy:
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme houby a krátce podusíme. Rozmražený a nadrobno nakrájený špenát přimícháme k houbám, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti sójovou omáčku. Za stálého míchání podusíme a odstavíme-... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Drůbeží maso

Pomazánka s celerem a mrkví

Ingredience na 4 porce:
1 celer
1 cibule
5 natvrdo uvařených vajec
5 středně velkých sterilovaných okurek
½ citrónu
150 g majonézy
smetana dle potřeby
sůl a pepř

Popis přípravy:
Očištěný celer, okurky a vajíčka nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, vše spolu promícháme s majonézou, smetanou a ochutíme mletým černým pepřem, solí a citrónem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:13 Kategorie - Pomazánky

Kedlubnový salát se žampiony

Ingredience:
500 g kedluben
1 cibule
60 ml bílého vína
60 ml masového vývaru
100 g žampionů
2 žlutá rajčata
2 červená rajčata
2 balení řeřichy
1 svazek máty
Zálivka:
125 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
šťáva z 1 citrónu
špetka cukru

Popis přípravy:

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky, dáme do hrnce, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme bílým vínem a masovým vývarem a 10-15 minut zvolna dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Vývar se zeleninou a s nudlemi

Ingredience na 4 porce:
500 g kuřete
5 kuliček celého černého pepře
3 kuličky nového koření
1 oloupaný stroužek česneku
½ zelené papriky
1 cibule
150 g směsi čerstvé nakrájené kořenové zeleniny
2 mrkve
1 petržel
50 g celeru
50 g pórku
150 g brokolice
1 lžíce nasekané petrželové natě
2 hrsti uvařených širokých nudlí
sůl

Popis přípravy:
Umyté kuře vložíme do hrnce s 2 litry studené vody. Přidáme koření, česnek, očištěnou papriku, cibuli, směs nakrájené kořenové... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:19 Kategorie - Vývary



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:81877 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:75981 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:47610 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:40829 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35583 Kategorie - Palačinky a lívance