Uzené s povidlovou omáčkou

Tisk
( 0 volby )

 

Ingredience na 4 porce:
600 g uzeného masa
40 g másla
30 g hladké mouky
150 g švestkových povidel
štipka mleté skořice
štipka mletého hřebíčku
½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
sůl

Popis přípravy:
Maso vložíme do hrnce, zalijeme je vodou a krátce povaříme. Vodu pak slijeme. Uzené zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Maso z hrnce vyjmeme a udržujeme v teple. Vývar přecedíme a necháme zchladnout. Z másla a hladké mouky potom připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji 500 ml chladného vývaru a dobře vše rozmícháme. Do jíšky přidáme švestková povidla, štipku skořice, hřebíčku a citrónovou kůru. Omáčku za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Dle chuti ji osolíme. Maso nakrájíme na plátky, které rozdělíme na talíře a přelijeme povidlovou omáčkou. Podáváme s houskovým knedlíkem, který posypeme nastrouhanou pažitkou.

Do povidlové omáčky můžeme přidat i trochu strouhaného perníku.