Thajská polévka se zázvorem

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
1,25 kg slepice na polévku
100 g čerstvého zázvoru
200 g žluté papriky
5 sušených chilli papriček
200 g cibule
100 g česneku
200 g žampionů
500 g kokosového mléka
20 cherry rajčat
olej
sůl a pepř
3 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
3 l vodyl

Popis přípravy:
Slepici omyjeme, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, celý pepř a bobkový list, zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme doměkka. Uvařenou slepici vyjmeme z vývaru odstraníme kůží a maso z kostí obereme. Cibuli a očištěný zázvor nakrájíme na plátky, zpěníme na oleji, přidáme na plátky nakrájenou omytou papriku, na čtvrtiny rozkrájené žampiony, plátky česneku a sušené čili papričky, vše mírně zarestujeme. Zalijeme procezeným vývarem. Provaříme téměř hodinu. Z provařené polévky odstraníme čilli papričky a vlijeme kokosové mléko, se kterým necháme ještě 5 minut provařit. Do polévky vložíme na větší kusy natrhaného maso ze slepice. Zdobíme rozkrojenými cherry rajčaty a řezem čerstvé chilli papričky.