Vepřový hrnec

Tisk
( 1 volba )

Ingredience:
800 g vepřového masa
5 brambor
5 plátků uzeného oštiepka
3 čerstvé papriky
2 cibule
celý černý pepř
nové mleté koření
olej
sůl
Marináda:
3 stroužky česneku
1 lžíce hořčice
sůl a pepř

Popis přípravy:

V menší misce smícháme prolisovaný česnek s hořčicí, kořením a solí. Připravenou marinádou potřeme na menší kousky nakrájené maso a na jeden den vložíme do chladničky. Na spodek hrnce rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, podlijeme trochou oleje a přidáme oloupané brambory vcelku. Navrch poklademe marinované maso, dochutíme kořením, solí, přikryjeme a dusíme doměkka. Občas můžeme podlít horkou vodou. Před koncem přidáme do hrnce na proužky nakrájenou papriku a odstavíme z ohně. Bramaory s masem přeložíme do pekáče, po povrchu rozdělíme oštiepkové plátky a dáme na 10 minut zapéct do vyhřáté trouby.