Salát s vejcem a česnekovými krutony

Tisk
( 2 volby ) Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 malá ciabatta
2 vejce
1 menší hlávka ledového salátu
Italský dresink Helmanns
1 avokádo
sůl a pepř

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 200°C. Česnek naložíme do olivového oleje, čím déle zůstane česnek v oleji, tím lépe. Ciabattu natrháme na menší kousky a promícháme s česnekovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme 10-15 minut. Mezitím připravíme pošírovaná vejce:vyklepneme je do vroucí vody a necháme 3 minuty mírně vařit. Salát natrháme na kousky a promícháme se zálivkou. Pak vmícháme krutony a plátky oloupaného a vypeckovaného avokáda. Na každou porci salátu položíme vejce, zakápneme trochou drezínku a dochutíme solí a mletým černým pepřem.