Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Salát z řeřichy a citrusů

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
200 g řeřichy
1 velký pomeranč
1 středně velký grapefruit
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce malinového octa

Popis přípravy:

Řeřichu důkladně omyjeme a osušíme. Roztrháme ji na větší větvičky a rozložíme do mísy. Z obou konců pomeranče odřízneme plátek až po dužinu. Malým nožem odstraníme slupku a bílou blanku. Nařežeme jemnou kůžičku každého dílku a vybereme celou dužinu. To samé uděláme s grapefruitem a očištěné dužiny rozložíme na řeřichu. Z odložené pomerančové slupky ostrým nožem vyřežeme bílou blanku a slupku nakrájíme na dlouhé pásky. Salát pokapeme olivovým olejem a pak vinným octem. Opatrně promícháme. Ozdobíme plátky pomerančové kůry. Malinový ocet: smícháme 2/3 hrnku roztlačených čerstvých malin s 2 hrnky bílého vinného octa.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vepřové kotlety na šalvěji

Ingredience:
2 lžičky soli
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička mletého černého pepře
6 vepřových kotlet s kostí
2 lžíce másla
1 hrnek vody
2 kostky hovězího bujónu

Popis přípravy:

V misce smícháme sůl, šalvěj a černý pepř a směsí potřeme obě strany kotlet. Ve velké pánvi na středním ohni rozpustíme máslo nebo margarín a kotlety osmažíme, asi 5 minut z každé strany nebo dokud nezhnědnou. Mezitím v samostatném malém rendlíku na prudkém ohni hřejeme vodu s... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:6 Kategorie - Vepřové maso

Pikantní rizolety

Ingredience na 4 porce:
500 ml mléka
250 g hladké mouky
2 vejce
špetka soli
Náplň:
1 cibule
olej na smažení
2 stroužky česneku
500 g mletého masa mix
sůl a pepř
kmín
250 g tvrdého sýra
1 chilli paprička
hladká mouka
vejce
strouhanka na obalení

Popis přípravy:
Z mléka, hladké mouky, vajec a špetky soli umícháme těsto na palačinky a necháme 30 minut stát. Cibuli nakrájíme nadrobno, v hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm cibuli, přidáme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:3 Kategorie - Slane palačinky

Francouzský bešamel

Ingredience:
30 g rozpuštěného másla
40 g hladké mouky
300 ml mléka
sůl a bílý pepř
1 malá cibule s hřebičkami a bobkovým listem
špetka muškátového oříšku

Popis přípravy:
Bešamel připravíme z rozpuštěného másla, do kterého přidáme hladkou mouku a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Mouka ale nesmí zhnědnout, jinak by ztratila schopnost zahustit mléko. Pak přidáme 100 ml mléka a za stálého šlehání jíšku zředíme. Když je hmota hladká a bez hrudek, dolijeme 200... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Omáčky

Ziti s rukolou

Ingredience:
350 g těstovin ziti (dlouhé trubičky)
5 lžic extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
200 g rukoly
2 čerstvé červené chilli papričky
nastrouhaný sýr Pecorino Romano
sůl

Popis přípravy:
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Přidáme těstoviny nalámané na kousky dlouhé asi 4 cm, znovu přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut tak, aby byly při rozkousnutí uprostřed ještě pevné, ale dente. Mezitím v hluboké pánvi s těžkým dnem rozehřejeme olivový... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Bezmasé těstoviny

Roláda s vínovou pěnou

Ingredience na 6-8 porcí:
100 g moučkového cukru
100 g polohrubé mouky
4 vejce
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání
Vínová pěna:
500 ml bílého vína
120 g krystalového cukru
3 vejce

Popis přípravy:
Vejce rozdělíme, z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky a zlehka do směsi zamícháme mouku. Těsto přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a piškot pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C. na přípravu vínové pěny dáme do misky vejce,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:3 Kategorie - Záviny a rolády



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:85465 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(11) Zobrazení:82020 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:50485 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49868 Kategorie - Palačinky a lívance

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:37464 Kategorie - Palačinky a lívance