Pikantní zeleninová rýže z woku

Tisk
( 0 volby )

Ingredience:
200 g rýže basmati
sůl a pepř
2 šalotky
1 stroužek česneku
kus ďumbiera
1 červená chilli paprička
2 mrkve
150 g cukrového hrášku
10 výhonků bílého chřestu
500 g mražených špenátových listů
100 g sójových klíčků
2 lžíce světlého sezamového oleje
4 lžíce sójové omáčky

Popis přípravy:
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu na obale. Mezitím oloupeme šalotky, česnek a ďumbier a najemno nakrájíme. Chilli papričku rozkrojíme, odstraníme jádřinec a žilky, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Hrášek omyjeme a podélně rozřežeme. Chřest oloupeme, konce odřežeme a nakrájíme na 2 cm kousky. Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Sójové klíčky opláchneme. Olej ve woku rozpálíme a za stálého míchání osmahneme šalotky, česnek, ďumbier a chilli papričku. Přidáme mrkev a krátce osmahneme. Dále vložíme hrášek a chřest a opékáme na silném ohni. Přidáme špenát se sójovými klíčky, krátce osmahneme a zalijeme sójovou omáčkou. Vmícháme rýži a za stálého míchání ještě jednou ohřejeme. Dochutíme kořením.