Krůtí rizoto se zeleninou

Tisk
( 0 volby )

Ingredience:
400 g vykostěného krůtího masa
sůl a pepř
1 cibule
40 g sádla
drůbeží vývar
50 g mrkve
100 g vyloupaného zeleného hrášku
300 g rýže
1 malý květák
70 g růžičkové kapusty

Popis přípravy:
Očistěné a omyté vykostěné krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém sádle, vložíme připravené krůtí maso, opečeme, podlijeme drůbežím vývarem a udusíme dopoloměkka. Potom přidáme očistěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek a znovu podusíme. Posléze vsypeme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a udusíme doměkka. Očistěný květák a růžičkovou kapustu uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, přidáme ke krůtímu masu a vše spolu zlehka promícháme. Podáváme se zeleninovými saláty nebo kompoty.