Křupavé rizoto

Tisk
( 3 volby ) Ingredience:
250 g anglické slaniny
1 cibule
25 g másla
300 g kulatozrnné rýže
100 ml bílého vína
150 g cherry rajčátek
700 ml horkého drůbežího vývaru
50 g parmazánu

Popis přípravy:
Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi dozlatova opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a máslo a smažíme ještě 4 minuty, až cibule změkne. Přisypeme rýži a promícháme, aby se pěkně obalila tukem. Vlijeme víno a mícháme, dokud se víno nevsákne. Přihodíme cherry rajčátka, vlijeme horký vývar a ještě jednou promícháme. Zakryjeme poklicí a dáme na 18 minut do trouby. Pak vyndáme a přimícháme většinu sýra. Trochu sýra necháme na posypání.