Banánovo-čokoládové řezy

Tisk
( 0 volby )

Ingredience na 24 řezů:
Těsto:
150 g másla
máslo na vymazání
200 g moučkového cukru
2 vejce
3 velké banány
1 lžíce citrónové šťávy
100 ml polotučného mléka
300 g polohrubé mouky
mouka na vysypání formy
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička jedlé sody
100 g vlašských ořechů
Krém:
200 ml 33% smetany
200 g bílé čokolády
20 g másla
Dohotovení:
2 banány

Popis přípravy:
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Pak zašleháme vejce. Banány rozmačkáme a smícháme s citrónovou šťávou. Vmícháme je spolu s mlékem do máslové pěny. Zapracujeme prosetou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a nastrouhanými ořechy. Těsto vlijeme do pekáčku vymazaného tukem, vysypaného moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Necháme vychladnout a pak vyklopíme. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu, mícháme do rozpuštění. Přidáme máslo a mícháme, až se tuk rozpustí a krém zhoustne. Povrch vychladlého moučníku potřeme připraveným kréme a necháme ztuhnout v chladničce. Poté rozkrájíme na porce a ozdobíme na kolečka nakrájenými oloupanými banány.