Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Řecký bramborový salát

Tisk
( 3 volby ) Ingredience:
500 g brambor
5 zelených cibulek
150 g ovčího sýra
1 lžíce kaparů
80 g černých oliv bez pecky
3 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce nasekané máty
100 ml olivového oleje
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce jogurtu
3 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1 lžička hořčice
sůl a pepř

Popis přípravy:
Brambory umyjeme, vložíme do vroucí slané vody a 25 minut vaříme. Pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme, umyjeme a nakrájíme najemno. Ovčí sýr nakrájíme na kostky. Brambory, cibuli, ovčí sýr, kapary, olivy a bylinky dáme do mísy a vše dobře promícháme. Z olivového oleje, citrónové šťávy, jogurtu, kopru a hořčice vymícháme hustou zálivku. Zálivku osolíme, ochutíme mletým černým pepřem a zalijeme ní brambory. Důkladně promícháme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Roláda z krůtích prsou plněná ořechy

Ingredience:
500 g krůtích prsou
100 g másla
sůl a pepř
Ořechová nádivka:
150 g másla
máslo na pomazání rolády
3 vejce
1 plátek toastového chleba
2 lžíce mléka
100 g vlašských ořechů
muškátový květen strouhanka
sůl a pepř
Dokončení omáčky:
200 ml smetany
40 g hladké mouky
1 lžíce plnotučné hořčice

Popis přípravy:
Krůtí prsa rozřízneme na plát, jemně naklepeme, osolíme, opepříme. Na nádivku utřeme máslo do pěny a postupně k němu přimícháme 3 žloutky, chléb... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Drůbeží maso

Parmská šunka s ovocem

Ingredience na 4 porce:
1 meloun cantaloupe
4 zralé čerstvé fíky
12 plátků parmské šunky
olivový olej na pokapání
pepř
snítky petrželky na ozdobu

Popis přípravy:
Meloun rozpůlíme po délce a lžičkou z něj vydlabeme semena. Každou půlku nakrájíme na 8 klínků. Z klínků odstraníme kůru. Z fíků odkrojíme stopky, plody však neloupeme. Postavíme je špičkou navrch na prkénko a nařízneme do tvaru kříže, ale nedokrojíme, aby byly čtvrtky částečně oddělené, ještě však držely pohromadě. Na každý... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:8 Kategorie - Předkrmy

Krémová hrášková polévka s krutony

Ingredience na 4-6 porcí:
500 g mraženého hrášku
1,2 l kuřecího vývaru
bílá část z 1 pórku
1 střední cibule
100 g másla
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
sůl a pepř
1 lžička cukru
Krutony:
3 starší rohlíky
1 lžíce másla

Popis přípravy:
Do hrnce s rozpuštěným máslem vložíme najemno nakrájený pórek a cibuli. Přikryjeme pokličkou a za občasného míchání zeleninu podusíme. Když pórek c cibulí změknou, zvýšíme oheň a přisypeme mražený... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:13 Kategorie - Krémové polévky

Rychlá kuřecí stehna

Ingredience na 4 porce:
1 lžíce olivového oleje
4 kuřecí horní stehna
200 g cherry rajčat
3 lžíce pesta
5 lžic zakysané smetany
sůl a pepř
čerstvá bazalka

Popis přípravy:

Olej rozpálíme v pánvi, pak přidáme kuřecí stehna a aniž bysme s nimi hýbali, opečeme je dozlatova. Pak je otočíme a opečeme z druhé strany. Poté malinko podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme doměkka, tedy asi 12-15 minut. Poté je osolíme a opepříme. Rajčata přepůlíme, přidáme je do... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:10 Kategorie - Drůbeží maso

Mrkvová bábovka

Ingredience na 12 porcí:
4 vejce
2,5 hrnečka polohrubé mouky
2 hrnečky nastrouhané mrkvy
1 hrnek rostlinného tuku na pečení
1 hrnek hnědého cukru
1 hrnek bílého jogurtu
1 hrnek kokosové moučky
1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
2 lžičky vanilkové aromy
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička kandované pomerančové kůry
½ lžičky sody bikarbony
tuk na vymazání formy


Popis přípravy:
Ve větší míse vyšleháme tuk s hnědým cukrem a vanilkovou aromou. Po zpěnění postupně do... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Bábovky



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:82720 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:77037 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:48068 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:42973 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35959 Kategorie - Palačinky a lívance