Kuře po řecky

Tisk
( 7 volby ) Ingredience:
500 g kuřecího masa
řecký chléb pita
1 jarní cibule
Omáčka:
150 g bílého jogurtu
150 ml zakysané smetany
8 jarních cibulek
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
1 lžíce nasekané petrželové natě
1,5 lžičky mletého koriandru
1,5 lžičky mletého kmínu
sůl a pepř

Popis přípravy:
Připravíme marinádu: v míse smícháme jogurt, smetanu, jarní cibulku nakrájenou na tenké kolečka, čerstvý koriandr, kmín, posle chuti sůl a pepř. Kuřecí maso uvaříme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Kousky kuřecího masa přimícháme do omáčky. Chléb pita pokropíme několika kapkami vody a 1 minutu z každé strany opečeme pod grilem. Kuřecí směs ozdobíme nudličkami cibulky a podáváme s rozpečeným chlebem pita.