Kourabiedes – mandlové rohlíčky

Tisk
( 0 volby )

Ingredience:
2 šálky moučkového cukru
2 šálky mouky
2 lžíce moučkového cukru
2 lžíce prášku do pečiva
1 šálek neslaného másla
1 vejce
1 lžíce brandy
½ šálku pomletých mandlí
hřebíčky na ozdobu

Popis přípravy:
Na plytký plech rozložíme pomleté mandle a v troubě vyhřáté na 180°C pečeme, dokud začnou hnědnout. Pak troubu odstavíme a mandle necháme vychladnout. Ve větší nádobě smícháme máslo se žloutkem, 2 lžícemi moučkového cukru, brandy a opečenými mandlemi. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto. Po krátkém odležení začneme z těsta tvarovat tenké půlměsíčky. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení. Ozdobíme hřebíčky, dáme upéct dozlatova, pak hřebíčky odebereme. Do plytké misky nasypeme oba šálky cukru, a obalíme v něm upečené a ještě teplé půlměsíčky.