Vánočný smažený kapr

Tisk
( 0 volby )

Ingredience na 4-6 porcí:
2 filety kapra
3 vejce
100 ml mléka
hladká mouka na obalení
8 plátků toastového chleba
olej nebo propuštěné máslo na smažení
citrón k podávání
sůl

Popis přípravy:
Kapří filety nakrájíme na porce, důkladně osolíme a necháme v chladu pár hodin odležet. V mixéru rozdrtíme krajíce toastového chleba, můžeme je také jen pokrájet nožem na co nejmenší kousky. Strouhanka nemusí být v tomto případě příliš jemná, drobné kousky jsou vítané. Kousky kapra obalujeme nejprve v moce, pak v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec v nadrceném toastovém chlebu. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo propuštěného másla, hotové porce ukládáme na papírovou utěrku. Podáváme s klínky citrónu a bramborovým salátem.