Vepřová svíčková

Tisk
( 3 volby ) Ingredience:
500 g vepřové panenky
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
1 cibule
250 g hub
2/3 hrnku suchého bílého vína
¼ lžičky rozmarýnu
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce nasekané petrželové natě
sůl a pepř
špetka mleté sladké papriky

Popis přípravy:

Mouku smícháme se solí, mletým černým pepřem a mletou paprikou. Ve směsi obalíme očištěnou svíčkovou a osmahneme na másle do zlatohněda. Na pánev přidáme oloupanou a na tenké kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené houby a osmahneme je asi 2 minuty. Přidáme víno a rozmarýn, přikryjeme a za mírné teploty dusíme doměkka asi 45-60 minut. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a petrželovou nať. Hotovou svíčkovou krájíme na plátky a přelíváme omáčkou.