Portugalské špenátové závitky

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 kg špenátu
1 cibule
sůl a pepř
muškátový oříšek
citrónová šťáva
200 g polohrubé mouky
2 vejce
1,5-2 dcl mléka
2-3 rajčata
olivový olej
3-4 ančovičky
1 šálek rajčatové omáčky
1 lžíce strouhaného sýra

Popis přípravy:
Z mouky, vajec a mléka připravíme těsto (řídké, pak lijeme na pánev, musí se roztékat), které necháme 60 minut odpočinout. Špenát očistíme, umyjeme, osušíme a uvaříme. Uvařený špenát nahrubo nasekáme a smícháme s nastrouhanou cibulí, pepřem, solí a muškátovým oříškem, citrónovou šťávou a trochou oleje a necháme chvíli odstát. Ančovičky odkostíme a nakrájíme na nudličky. Pak na pánvi rozpálíme olej a nalijeme do něj část těsta. Na těsto položíme polovinu nakrájených rajčat a nudličky ančoviček, které pokryjeme další vrstvou těsta a omeletu po obou stranách osmahneme dozlatova. Stejným způsobem připravíme i druhou omeletu. Obě omelety naplníme špenátovou směsí, zavineme a položíme do formy. Podlijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a v troubě zapečeme.