Boršč z králíka

Tisk
( 0 volby )

Ingredience:
200 g masa z králíka
1,5 l vody
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g hlávkového zelí
1 bobkový list
Sůl a pepř
40 g sádla
20 g cibule
1 lžíce rajského protlaku nebo 3 zralé rajčata
100 g vařené červené řepy
0,2 l husté zakysané smetany
20 g hladké mouky
Ocet

Popis přípravy:
Maso z králíka nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Pak přidáme očistěnou, na nudličky nařezanou zeleninu a hlávkové zelí, bobkový list, sůl a vaříme. Na sádle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, dáme do polévky, přimícháme rajčatový protlak nebo nakrájené rajčata a opepříme. Nakonec přidáme uvařenou, na nudličky nakrájenou červenou řepu, chvíli spolu vaříme a zalejeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku a necháme projít varem. Podle chuti přikyselíme octem. Podáváme s chlebem.