Boršč se zelím

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 vepřové koleno
400 g hovězího na polévku
4 brambory
1 cibule
1/2 kg kořenové zeleniny
1 masox
1 sklenice sterilovaného červeného zelí
1 sklenice sterilované červené řepy
2 klobásy
1 rajský protlak
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
sůl a celý pepř
nové koření
kmín
bobkový list
1,5 l vody
1 zakysaná smetana nebo sladká smetana

Popis přípravy:
Do tlakového hrnce dáme vařit vepřové koleno, hovězí maso, kořenovou zeleninu, cibuli, masox a přidáme sůl, pepř a nové koření. Z hotového vývaru vyjmeme maso a zeleninu a přidáme rajský protlak, pokrájené červené zelí i s nálevem, červenou řepu, pokrájené brambory a bobkový list a kmín. Povaříme 15 minut. Mezi tím si připravíme máslovou jíšku, kterou boršč zahustíme. Vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme do hotové polévky na kostičky nakrájené maso a klobásu. Polévku dozdobíme smetanou.