Boršč s bůčkem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
0,25 kg hovězího masa
0,25 kg vepřového bůčku
2 mrkve
1 petržel
1/3 celeru
1 červená řepa
½ menší hlávky bílého zelí
hladká mouka
sladká mletá paprika
1 kysaná smetana
cukr
sůl a pepř
bobkový list
nové koření
citrónová šťáva
200 g brambor
100 g slaniny
100 g rajčat
100 g cibule

Popis přípravy:
Maso nakrájíme na kostky a v osolené vodě vaříme do měkka společně s cibulí a kořením, když je maso téměř měkké přidáme na kostky (nebo nudličky) pokrájenou zeleninu a pokrájené brambory. Polévku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravily ze slaniny, hladké mouky a sladké papriky. Asi po 10 min. přidáme nastrouhanou řepu a pokrájená rajčata a vaříme ještě asi 5 min. Do hotové polévky přidáme kysanou smetanu, citrónovou šťávu a cukr.