Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Bavorská polévka z masa

Tisk
( 3 volby ) Ingredience:
300 g vepřového masa
1 lžíce masti
1 menší cibule
150 g hrachu
150 g krup
sůl
červená mletá paprika
1 stroužek česneku
petrželová nať

Popis přípravy:
Umytý, namočený hrách a namočené kroupy vaříme každé zvlášť skoro doměkka. Asi po 30 minutách varu oboje smícháme, přidáme nadrobno nakrájené, na cibuli rychle osmažené maso, papriku a ostatní koření a spolu dovaříme. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželovou nať.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nadýchaná čokoládová pěna

Ingredience na 4 porce:
100 g hořké čokolády
100 g mátové čokolády
4 žloutky velikosti M
2 balíčky vanilkové cukru
450 g smetany ke šlehání 35%
25 g čokoládových hoblinek
máta na ozdobu

Popis přípravy:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha a menší část si necháme na zdobení. Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do vaječné směsi, opatrně přidáme větší část šlehačky a vytvoříme pěnu. Pěnou naplníme sáček na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zmrzliny a poháry

Piadina romagnola

Ingredience na 4-6 porcí:
2 lžičky sušeného droždí
150 g sádla
sůl
500 g hladké mouky označené „00“
hladká mouka na podsypání
1 lžička jedlé sody

Popis přípravy:
V asi 200 ml vody rozmícháme sušené droždí a přidáme rozpuštěné sádlo. Osolíme a začneme zadělávat s moukou prosetou s jedlou sodou. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Hotové těsto překryjeme čistou utěrkou a necháme asi 30 minut odležet a mírně nakynout. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:21 Kategorie - Italská kuchyně

Pivní sýr

Ingredience na 2-3 porce:
250 g měkkého tvarohu
100 ml světlého piva
½ lžičky sladké papriky
½ lžičky drceného kmínu
špetka chilli
sůl a mletý pepř

Popis přípravy:

Měkký tvaroh (lepší je kostka než vanička) smícháme s pivem a uvedeným kořením. Uzavřeme do sklenice a necháme při pokojové teplotě zhruba 5 dní vyzrát. Odleželý sýr důkladně promícháme nebo promixujeme a podáváme s pečivem a posypaný pažitkou nebo jemně nasekaným pórkem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Sýrové dobroty

Čatní z červené cibule

Ingredience na 1 sklenici 0,5 l:
5-6 středně velkých červených cibulí
1 šalotka
2 lžíce másla
100 ml balzamikového octa
3 vrchovaté lžíce třtinového cukru
1 lžíce medu
50 ml vinného octa nebo červeného vína
sůl a pepř

Popis přípravy:
Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku najemno. V kastrůlku necháme přepustit máslo a pak na něm lehce podusíme cibuli a šalotku. Když cibule zesklovatí, zalijeme balzamikem a vinným octem nebo vínem. Necháme dusit, postupně přidáme třtinový cukr a med,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:69 Kategorie - Zavařená zelenina

Jihoamerická salsa s pečenou rybou

Ingredience na 4-6 porcí:
4 menší mořští vlci
1 limetka
tapioca nebo solamyl na poprášení ryb
150 m panenského olivového oleje
Salsa:
250 g cherry rajčat
2 červené cibule
1 svazek koriandru
2-3 sterilované jalapenos papričky
1 svazek ředkviček
1 ne zcela zralé avokádo
1 ledový salát
2 uvařené kukuřice
1 červený pomeranč
100 ml panenského olivového oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kůži ryb několikrát příčně nařízneme. Ochutíme solí a potřeme šťávou z limetky. Pečlivě je poprášíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:42 Kategorie - Ryby a mořské plody



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112597 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101178 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90765 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72270 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63487 Kategorie - Pizza