Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Pizza těsto z pizzerie

Tisk
( 154 volby )

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře rozehřáté plynové troubě asi 10-15 minut. V horkovzdušné asi 5-8 minut.

Komentáře  

 
+15 # llukas 2011-05-15 12:46
Fakt vyborny testo! Doporučuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+7 # Jana 2011-06-05 07:02
Taky potvrzuji ;-) vážně super,rodinka se jen olizovala.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Pája 2012-01-15 14:29
Citace llukas:
Fakt vyborny testo! Doporučuji!

jjj je fajn ale dat tam minerálku???
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Petr 2011-07-04 11:10
Ahoj take mužu doporučit,ale ještě trošku jsem si to vylepšil.Do těsta přidavám smetanu a místo vody pivo.Dobrou chuť :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Lili 2011-07-12 19:24
Testo vyborny:) teda nez sem to dostala do nakyho tvaru to byl boj, ale pizza byla vyborna:D
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # Daniel 2011-07-24 10:12
Těsto je dobrý jsem kuchář v Pizzerii a musím potvrdit že těsto je opravdu jak z pizzerie až nad malé detili ale ty jsou minimální hodně lidí se diví že v tom není vajičko.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Janca 2011-08-08 11:26
Jojo, osvecene testo jako z pizzerie. Jen jeste jeden tip: Pouzijte misto vody perlivou sodovku.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Terka 2014-04-23 15:18
Ahoj,prosím tě proč sodovku??V čem je to lepši?? díky Terka
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Elena 2011-08-30 12:25
Těsto je vážně super!! Děkuji za recept
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Pája 2011-10-06 07:31
Pro vás možná blbý dotaz, ale fakt nevím - z droždí kvásek (na vodě či mléku??)nebo snad jen rozdrobit?? Zatím jsem se toho nedopátrala. Díky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Ota 2011-10-06 21:07
Zdravím,
kvásek není potřeba, stačí když droždí smícháte s ostatními ingrediencemi. Já udělam na stole z mouky takový "kráter" :-) doprostřed dam zbytek ingrediencí, smíchám a "uhnětu" těsto.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-17 # jirka 2012-01-24 18:12
NENÍ DOBRÉ NEDOPORUČUJI !!!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Ota 2012-01-24 18:19
A jaké pane Jirko doporučíte? Těsto jsme dělali X krát a pokaždé bylo dobré :-) Pokud máte nějaké jiné (lepší) těsto, budu rád, když se s námi podělíte ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Romana 2012-01-28 19:40
Pizza byla vyborna,moc nam vsem chutnala!!! dekuji za recept ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-5 # Anna 2012-02-15 17:05
Není 1 lžíce soli moc???? Přijde mi to těsto hrozně slaný
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # Martin Saleti 2012-06-05 17:41
Nikoli lžíce, nýbrž lžička (myšleno kávová)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Lucie 2012-04-11 19:33
Sice mi z toho vždy vyšel patvar, ale můžu jen doporučit! Výborná chuť
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+5 # Míša 2012-05-15 15:55
Vždy,když jsme dělali doma pizzu,kupovali jsme už rozválené těsto na pizzu.A také mi vždy přišlo,že nahoře už bylo skoro vše seškvařené, těsto zespodu taktéž,ale mezitím syrové. A tak nemůžu napsat nic jiného, než jen chválu a chválu na tento recept,protože z jiného těsta si už domácí pizzu představit nedokážu! Mňam! :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # kateřina 2012-06-03 16:10
těsto je opravdu vynikající :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Katka 2012-07-29 18:36
Vynikající těsto :-) Křupavé.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Dunka 2012-08-17 18:52
Dobrý večer, pro ty natvrdlejší.... opravdu se to zadělává studenou vodou??? To jsem ještě nezkoušela a to už vařím 18 let... že by mi něco uteklo? Díky.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # H 2013-03-06 19:06
Dokonce bych řekla lepší jak z pizzerie :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # V 2013-07-25 06:44
my jsme teda v pizzerii tam přidávali i cukr :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Danka 2014-02-23 07:54
Opravdu je těsto výborné mohu jen doporučit ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Stepan 2015-10-22 15:53
Na kolik stupňů musí být trouba předehřátá. Děkuji
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ota 2015-10-22 17:59
Dobrý den, stačí na 200°C Pizzu lze například péc i v mikrovlné troubě s funkcí Crisp, cca 10 az 12 min
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Stepan 2015-10-23 04:11
Děkuji pane Oto.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # vaša 2016-02-29 22:05
Na kolik pizz je prosím toto těsto? :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petr 2016-04-06 08:56
Na 2 velké nebo na 3 malé ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # jiří 2016-05-25 11:47
nejvíc super těsto, až na to ráno na záchodě !!! :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vafle s domácí jahodovou zmrzlinou

Ingredience na 6 porcí:
Zmrzlina:
5 g plátkové želatiny
850 g řeckého bílého jogurtu
200 ml smetany ke šlehání
50 g medu
250 g moučkového cukru
500 g jahod
Vafle:
3 vejce
440 g hladké mouky
špetka soli
1,5 lžíce krupicového cukru
½ balení prášku do pečiva
8 lžic oleje
375 ml plnotučného mléka

Popis přípravy:
Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody. Vyšleháme jogurt, šlehačku, med a cukr. Želatinu vyždímáme a vložíme do hrnce.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:63 Kategorie - Palačinky a lívance

Palačinky se sýrem a špenátem

Ingredience na 4 porce:
Těsto na palačinky:
250 ml plnotučného mléka
2 vejce
špetka soli
kůra z citrónu
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
olej na smažení
Náplň:
2 menší šalotky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
400 g mraženého listového špenátu
sůl a pepř
200 g sýra brie

Popis přípravy:

Připravíme si těsto na palačinky a pak je na oleji osmažíme dozlatova z obou stran. V nepřilnavé pánvi nasucho orestujeme nakrájenou šalotku, zasypeme ji... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:26 Kategorie - Slane palačinky

Salát z pomeranče a fenyklu s krevetami

Ingredience na 4 porce:
3 pomeranče
2 bulvy fenyklu
2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
50 g mraženého hrášku
16 vařených celých krevet
2 stroužky česneku
hrst výhonků řeřichy

Popis přípravy:
Z pomerančů okrájíme nožem kůru. Pak nad miskou vykrájíme segmenty bez blanek. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu. Bulvy fenyklu nakrájíme na velmi slabé plátky a pokapeme je citrónovou šťávou. V pánvi zahřejeme jednu lžíci olivového oleje a nakrájený fenykl na něm... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:45 Kategorie - Ovocné saláty

Bulharská dršťková polévka

Ingredience na 4 porce:
250 g drštěk
1 cibule
2 lžíce másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
800 ml masového vývaru
sůl a celý pepř
1 stroužek česneku
200 ml zakysané smetany

Popis přípravy:
Dršťky pořádně opereme, vydrhneme solí a dáme vařit do dostatečného množství vody doměkka. Bude to trvat přibližně 3 hodiny. Během vaření vodu několikrát vyměníme. Hotové dršťky nakrájíme na menší nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a osmažíme ji na másle, vmícháme mouku a připravíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:76 Kategorie - Bulharská kuchyně

Telecí koleno dušené v červeném víně

Ingredience na 4 porce:
4 plátky telecího kolena s kostí
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6 lžic olivového oleje
1 cibule
2 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
4 bobkové listy
350 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
4 lístky šalvěje
150 g cherry rajčátek

Popis přípravy:

Maso obalíme v mouce. Osolíme a opepříme. Ve velkém kastrolu zahřejeme olej a maso na něm z obou stran osmažíme. Pak ho vyndáme, do výpeku vsypeme nakrájenou zeleninu... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:79 Kategorie - Telecí maso



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:111985 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:100703 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90125 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:71690 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63102 Kategorie - Pizza