Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Lívance II.

Tisk
( 130 volby ) Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.

Úprava: 29.8.2010 byla u receptu upřesněna mouka, děkuji za upozornění.

Komentáře  

 
+8 # petra 2010-08-08 07:21
hmm.. dělala jsem ty lívance výborný recept mnau a chutnalo celé rodině na naše recapty chodíme često protože jsou chutné a zdravé Děkuju za všechny recepty a za celou rodinu protože sme si pochutnali!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Jani 2010-08-20 11:47
hmmmmmmmm mňam jsou super :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # Eva 2010-08-25 08:28
Mám jen takovou malou technickou...jaká ta mouka má být? Hladká, polohrubá či hrubá? Sice bych řekla, že hladká, ale co když se kouzlo tohoto receptu skrývá právě v tom, že tam je třeba hrubá? :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Fany 2010-08-29 15:55
Zkus celozrnou a nic tím nezkazíš,a je jasné,že čím hladší lívaneček,tím hladší mouka.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2010-08-29 16:21
Citace Eva:
Mám jen takovou malou technickou...jaká ta mouka má být? Hladká, polohrubá či hrubá? Sice bych řekla, že hladká, ale co když se kouzlo tohoto receptu skrývá právě v tom, že tam je třeba hrubá? :)


Zdravim, mouka by mela byt hladka, jdu to upravit do receptu, diky ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Zavilka 2010-09-04 13:38
Lívanečky jsem ještě neměla ale právě je dělám...jenou jsem chtěla takouvou technickou v ingrediencích jsou napsány 2 vejce ale v receptu chybý..,jak dlouho má těsto kynout a kolik je lžíce droždí..jsem nováček a nerada bych to zkazila:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2010-09-04 17:51
Zavilko vejce se přidají spolu s ostatnímí ingrediencemi (doplním to do postupu a děkuji za upozornění)
Jinak ta lžíce je normální polévková, takže asi 15g a nechat kynout zhruba 15min. Jednou jsme to nechali asi 30min a nic se nestalo :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Jana 2010-12-02 17:07
Lívanečky jsou opravdu super jemňounké a s marmeládou neodolatelné:) Mooc jsme si pochutnali.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Verča 2010-12-21 17:16
tak Livance sou vyborne,tak dlouho jsem si na ničem nepochutnala,je ště když mi to brouček udělal jako překvapení :-) vynikající ... dobporučuji :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # nicol 2011-11-19 03:21
jak dlouho se nechava kynout testo??
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2011-11-19 14:58
Zdravim, testo by se melo nechat kynout cca 15 minut ale i kdyz to bude treba 30 minut, nic se nestane :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # luckap 2012-01-18 00:09
Část jsem upekla po 30 minutách kynutí a část (omylem) po hodně a kus. Ty více vykynuté jsou mnohem chutnější.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # luckap 2012-01-18 00:10
Lívanečky jsou opravdu dobré, těsto se připraví velmi rychle.
P
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Hanís Don 2013-03-13 13:00
jsou opravdu výborné,myslela jsem si že to bude něco co se nedá jíst a praví opak mňamka
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mrkvový salát s burákovým máslem

Ingredience na 4 porce:
5 mrkví
2 jarní cibulky
3 lžíce burákového másla
2 lžíce jablečného octa
1,5 lžíce sójové omáčky
½ lžičky krupicového cukru
1 chilli paprička
½ lžičky sezamového oleje
2 lžíce bílého sezamu

Popis přípravy:
Sezam nasucho opražíme na pánvi a necháme zchladnout. Mrkev nakrájíme na tenké, šikmé plátky, cibulku nadrobno. Dáme je do mísy a zlehka promícháme. V menší misce promícháme burákové máslo, ocet, sójovou omáčku, cukr a sezamový olej. Přilijeme asi 2 lžíce... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Zelenina v tempuře

Ingredience na 4 porce:
200 g mix zeleniny (brokolice, mrkev, brambory a zelené fazolky)
80 g hladké mouky
80 g kukuřičné mouky
250 ml vychlazené perlivé vody
velká špetka prášku do pečiva
řepkový olej na smažení
DIP:
6 tobolek kardamomu
2 citróny
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce řepkového oleje
sůl

Popis přípravy:

Nejprve připravíme dip: všechny ingredience kromě chilli papričky dáme do nádoby vhodné na mixování a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Předkrmy

Polévka z červené čočky

Ingredience na 4 porce:
200 g červené čočky
2 cm zázvoru
400 g sterilovaných rajčat
1,2 l kuřecího vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce drceného římského kmínu
1 hrst hladkolisté petrželové natě
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a česnek. Pak přidáme zázvor a římský kmín, necháme minutku rozvonět, přidáme čočku a zalijeme sterilovanými... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:0 Kategorie - Luštěninové polévky

Vepřové kotlety s jablky a dýňovým pyré

Ingredience na 4 porce:
4 vepřové kotlety bez kosti
1 lžíce drcených fenyklových semínek
1 cibule
2 jablka
200 ml kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Pyré:
1 malá dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
olivový olej na pokapání
sůl a pepř

Popis přípravy:
Dýni rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Vsypeme je na plech vyložený papírem na pečení, přidáme neoloupaný česnek, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a v troubě vyhřáté na 200°C asi 20... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Vepřové maso

Citrónové tartaletky

Ingredience na 8 koláčků o průměru 8 cm:
160 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
250 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
Náplň:
4 vejce
160 g třtinového cukru
3 biocitróny
160 ml smetany

Popis přípravy:
Máslo nasekáme na kostičky a v misce utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme mouku a mleté mandle. Vypracujeme hladké těsto. Pokud je třeba, přidáme lžíci studené vody. Z těsta uděláme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme do ledničky nejméně na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Francouzská kuchyně



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112648 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101346 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90865 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72320 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63599 Kategorie - Pizza