Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Lívance I.

Tisk
( 146 volby ) Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme lívanečník a stejným způsobem pokračujeme v pečení dále. Část lívanců obalíme v cukru se skořicí a část potřeme meruňkovým džemem a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Komentáře  

 
+1 # User 2014-02-05 16:52
těsto dobré. Pochutnali jsme si ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # anezka fuchsova 2014-02-08 14:33
mnam dobry recept dekujeme
;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dezertní lívanečky

Ingredience:
Těsto:
500 ml mléka
50 g moučkového cukru
20 g droždí
2 vejce
trocha soli
400 g hladké mouky
Ozdoba:
jahody
jahodové pyré
libovolně zvolený krém

Popis přípravy:

Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl. Do mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme malým množstvím vlahého mléka. Poté necháme vzejít kvásek. Nakonec přilijeme zbývající mléko a smícháme na poměrně husté těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Když těsto nakyne, pečeme jej na speciální... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:68 Kategorie - Palačinky a lívance

Bramborové koblihy

Ingredience:
120 g cukru
42 g droždí
4 brambory uvařené ve slupce
4 lžíce oleje
2 vejce
1 kg hladké mouky
1 mrkev
0,5 l mléka
trochu rumu
sůl

Popis přípravy:

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mouku, cukr, žloutky, olej, trochu rumu, trochu soli a nastrouhané brambory dáme do mísy. V mléku zaděláme kvásek, přidáme do mísy s těstem a vypracujeme vláčné těsto. Do těsta zlehka přimícháme ušlehaný sníh, pak jej necháme vykynout... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - z kynutého těsta

Fritovaná zázvorová křídla

Ingredience na 2 porce:
8 kousků křídel (4 celá)
5 cm zázvoru
2 limetky
špetka chilli
50 g polohrubé mouky
hrubozrnná sůl
olej na smažení

Popis přípravy:

Připravíme si očištěná křídla rozdělená v kloubu na porce. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Z jedné limetky nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Šťávu smícháme s nastrouhaným zázvorem, obalíme v ní křídla a necháme je krátce marinovat. Mouku smícháme s chilli, limetkovou kůrou a solí. Křidélka lehce okapeme a obalíme je v... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:16 Kategorie - Drůbeží maso

Masová roláda s kivi

Ingredience:
400 g hovězího nebo telecího masa
100 g šunky
50 g sádla
3 stroužky česneku
3 kivi
1 cibule
1 lžíce hrubé mouky
sůl a pepř
mleté nové koření
parmazán

Popis přípravy:
Maso nejdřív na dřevěné desce natenko vyklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájeným česnekem. Navrch poklademe plátky šunky, na tenké kolečka nakrájené kivi a cibuli. Na závěr vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Roládu zavineme a v pánvi na rozpuštěném sádle dusíme, dokud není maso měkké.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:25 Kategorie - Telecí maso

Pečené vejce se sýrem a houbami

Ingredience:
250 g tvrdého sýra
5 vajec
200 g čerstvých hub nebo žampionů
plátek másla
150 ml smetany
10 g másla na vymazání misky
kmín
sůl a pepř
nakrájená zelená petrželová nať

Popis přípravy:
Na plátku másla orestujeme nakrájené houby. Až po odpaření vody houby osolíme, opepříme a mírně posypeme drceným kmínem. Zapékací misku vymastíme máslem a poklademe asi 150 g na plátky nakrájeného tvrdého sýra. Navrstvíme houbovou směs, přidáme po jednem všech 5 rozklepnutých vajec, pokropíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:26 Kategorie - Dobroty z vajec



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:83214 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:77624 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:48291 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:43909 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36127 Kategorie - Palačinky a lívance