Hamburgery

Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Filtr na název receptu  
Číslo Název receptu Recept vložil Zobrazení
1 Bramborové noky recept-recepty.cz 6233
2 Bramborové noky se sušenými rajčaty recept-recepty.cz 240
3 Bramborové noky se zeleným pestem recept-recepty.cz 2376
4 Bramborové noky ze syrových brambor recept-recepty.cz 16489
5 Gnocchi s gorgonzolovou omáčkou recept-recepty.cz 1890
6 Gnocchi s prosciuttem a parmazánem recept-recepty.cz 1778
7 Koprové halušky recept-recepty.cz 2138
8 Noky s petrželkou recept-recepty.cz 3452
9 Noky zapečné s kuřecím masem a špenátem recept-recepty.cz 5291
10 Parmazánové nočky recept-recepty.cz 6741
11 Pikantní gnocchi á la gyros recept-recepty.cz 3320
12 Špaldové nočky recept-recepty.cz 7745

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pikantní krevety s avokádovým krémem

Ingredience na 2 porce:
150 g avokáda
1 stroužek česneku
citrónová šťáva a kůra z ½ malého citrónu
70 g okurky
120 g vyloupaných tygřích krevet
20 g červené cibule
koriandr
chilli
zázvor
30 g celozrnného žitného chleba

Popis přípravy:

Avokádo rozmixujeme dohladka s česnekem, citrónovou šťávou a kůrou. Krevety vyloupeme-nejprve odlomíme hlavičku, potom krevetu opatrně vyloupneme a nakonec hřbet na horní straně zlehka nařízneme, abychom mohli odstranit tmavé střívko uvnitř. Poslední článek a ocasní ploutvičku necháme. Na olivovém... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:7 Kategorie - Ryby a mořské plody

Salát s grilovanými hruškami a fetou

Ingredience na 4 porce:
100 g červeného salátu little gem
40 g rukoly
140 g hrušky
10 g propuštěného másla (ghí)
50 g šalotky
200 g sýra feta
20 g olivového oleje
7 g medu
5 g grapefruitové šťávy
sůl a pepř
140 g celozrnného chleba

Popis přípravy:
Salátové listy umyjeme a osušíme. Hrušku nakrájíme na měsíčky a opečeme na grilovací pánvi na přepuštěném másle spolu se šalotkou dozlatova. Fetu nakrájíme na kostky. Na zálivku smícháme olivový... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Lasagne alla caprese

Ingredience na 4 porce:
350 g mozzarelly
4 rajčata
4 bíle lasagne
4 špenátové lasagne
sůl a pepř
1 lžíce oleje
panenský olivový olej
špetka oregana
2 hrsti lístků bazalky

Popis přípravy:

Nakrájíme na tenké plátky mozzarellu, osolíme a necháme ji 30 minut vykapat na cedníku. Totéž zvlášť uděláme s rajčaty. Lasagne uvaříme ve slané vodě se lžící oleje, scedíme je a překrojíme napůl. Do středu každého talíře nalijeme lžíci olivového oleje. Na něj položíme plátek špenátové lasagne,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Bezmasé těstoviny

Italská Minestrone

Ingredience na 4-6 porcí:
2 lžíce olivového oleje
250 g tyrolského špeku
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 cibule
1 menší bulva fenyklu
2 řapíky celeru
1 bobkový list
2 snítky tymiánu
4 lžíce rajčatového protlaku
1,5 l kuřecího vývaru
400 g konzerva krájených rajčat
150 g těstovin orecchiette
¼ malé kapusty nebo svazek listů kadeřávku
400 g konzerva bílých fazolí cannelloni
90 g bazalkového pesta
mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Popis přípravy:
V hrnci se silným... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Italská kuchyně

Losos na citrusech s hořčicovými brambor…

Ingredience na 4 porce:
4 filety lososa
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
šťáva ze 2 citrónů
šťáva z 1 pomeranče
4 lžíce olivového oleje
600 g přílohových brambor
1 lžíce dijonské hořčice
2 hrsti sekaných bazalkových listů

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 170°C, lososa osolíme a opepříme a spolu s polovinou šťávy z citrónu, veškerou šťávou z pomeranče a 2 lžícemi olivového oleje uzavřeme do pevného plastového sáčku a necháme alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendáme do pekáčku a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Ryby a mořské plody



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:113200 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:102594 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:91517 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72794 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:64462 Kategorie - Pizza