Puzzle - aneb jak si zkrátit volnou chvíli, než se nám to uvaří


V této části nenajdete žádný recept ale mužete si tu zkrátit chvíli při hraní puzzle. Obrázek je samozřejmě s odpovídajícím motivem :-)

Puzzle číslo 1 - ohodnotit toto puzzle:
( 120 volby )

Komentáře  

 
0 # Anna 2012-01-13 21:25
Dobrý den jak se spouští puzzle
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Bob 2012-01-21 18:07
Také jsem marně zkoušel spustit puzle!Ozve se ten,kdo to programoval?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ota 2012-01-21 19:44
Omlouvám se, tyto komentáře mě nějak utekly, puzzle už je zpět.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Jana 2012-06-26 16:52
pod obrázkej je v levém rohu tlačítko Zamíchat ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Sharon 2012-08-01 12:26
Asi su natvrdlá zamíchalo se to ale nepřišla jsem na to jak políčka posouvat.Tož nevím kdo soudruzi udělali chybu
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Ota 2012-08-01 20:07
Zdravim,
musite klikat na obrazky vedle volneho misat. Tim se budou presouvat :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Julie 2012-11-18 14:02
Dobrý den,mohu poprosit o link,kde jste vzal toto puzzle? nebo kde se to dá složit. Děkuji. Jen asi jsem také natvrdlá,ale posunovat - skládat se mi nedaří. Děkuji.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ota 2012-11-18 20:55
Dobry den,
pod obrazkem kliknete na Zamíchat. Pak kdyz se podivate na obrazek, tak vpravo dole je prazdny ctverecek, takze obrazky posunete tak, ze kliknete na obrazek NAD prazdnym ctvereckem nebo na ten po leve strane ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ollda 2013-03-19 20:44
Hra mi připomněla dětství. To jsem hrála jako malá holka. Díky. Pěkný.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Vafle s domácí jahodovou zmrzlinou

Ingredience na 6 porcí:
Zmrzlina:
5 g plátkové želatiny
850 g řeckého bílého jogurtu
200 ml smetany ke šlehání
50 g medu
250 g moučkového cukru
500 g jahod
Vafle:
3 vejce
440 g hladké mouky
špetka soli
1,5 lžíce krupicového cukru
½ balení prášku do pečiva
8 lžic oleje
375 ml plnotučného mléka

Popis přípravy:
Želatinové plátky namočíme na 10 minut do studené vody. Vyšleháme jogurt, šlehačku, med a cukr. Želatinu vyždímáme a vložíme do hrnce.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:63 Kategorie - Palačinky a lívance

Palačinky se sýrem a špenátem

Ingredience na 4 porce:
Těsto na palačinky:
250 ml plnotučného mléka
2 vejce
špetka soli
kůra z citrónu
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
olej na smažení
Náplň:
2 menší šalotky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
400 g mraženého listového špenátu
sůl a pepř
200 g sýra brie

Popis přípravy:

Připravíme si těsto na palačinky a pak je na oleji osmažíme dozlatova z obou stran. V nepřilnavé pánvi nasucho orestujeme nakrájenou šalotku, zasypeme ji... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:26 Kategorie - Slane palačinky

Salát z pomeranče a fenyklu s krevetami

Ingredience na 4 porce:
3 pomeranče
2 bulvy fenyklu
2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a pepř
50 g mraženého hrášku
16 vařených celých krevet
2 stroužky česneku
hrst výhonků řeřichy

Popis přípravy:
Z pomerančů okrájíme nožem kůru. Pak nad miskou vykrájíme segmenty bez blanek. Ze zbytků pomeranče vymačkáme šťávu. Bulvy fenyklu nakrájíme na velmi slabé plátky a pokapeme je citrónovou šťávou. V pánvi zahřejeme jednu lžíci olivového oleje a nakrájený fenykl na něm... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:45 Kategorie - Ovocné saláty

Bulharská dršťková polévka

Ingredience na 4 porce:
250 g drštěk
1 cibule
2 lžíce másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
800 ml masového vývaru
sůl a celý pepř
1 stroužek česneku
200 ml zakysané smetany

Popis přípravy:
Dršťky pořádně opereme, vydrhneme solí a dáme vařit do dostatečného množství vody doměkka. Bude to trvat přibližně 3 hodiny. Během vaření vodu několikrát vyměníme. Hotové dršťky nakrájíme na menší nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a osmažíme ji na másle, vmícháme mouku a připravíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:76 Kategorie - Bulharská kuchyně

Telecí koleno dušené v červeném víně

Ingredience na 4 porce:
4 plátky telecího kolena s kostí
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
6 lžic olivového oleje
1 cibule
2 mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
4 bobkové listy
350 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
4 lístky šalvěje
150 g cherry rajčátek

Popis přípravy:

Maso obalíme v mouce. Osolíme a opepříme. Ve velkém kastrolu zahřejeme olej a maso na něm z obou stran osmažíme. Pak ho vyndáme, do výpeku vsypeme nakrájenou zeleninu... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:79 Kategorie - Telecí maso



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:111985 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:100703 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90125 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:71690 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63102 Kategorie - Pizza