Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Nepečený dort ze zakysané smetany

Tisk
( 171 volby )

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na noc vychladit do ledničky.

Komentáře  

 
+14 # Marieta 2010-03-10 09:25
VýbornýVelice nám chutnal ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2010-03-10 22:02
Dekuji, za jeden z prvnich komentaru na nove vznikajicim webu :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # evelýna 2010-08-18 15:38
Je to prostě bomba :eek:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-21 # kasik 2011-09-16 09:27
to skusím na party meho sina
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+11 # Eva 2011-11-29 09:14
je to dobre.kasiku sin se pise s tvrdym y syn
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # DANA 2012-01-19 01:39
proboha sina měkké i-????!!!!je to ostudo ve vyjmenovaných slovech-!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # jana 2012-11-10 13:09
Dana, proč proboha.Taky jsem kdysi nechápala a říkala si jak někdo něco takového může vůbec napsat, ale jak můžete vědět že není dyslektik nebo dysgrafik! :-?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # dana 2012-11-10 15:04
Jani snad vyjmenovaná slova umí každý to s dislektiky nemá co společného.necháme sina synem děkuji pa
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Marie 2013-10-12 07:08
Citace dana:
Jani snad vyjmenovaná slova umí každý to s dislektiky nemá co společného.necháme sina synem děkuji pa

Všechno i vyjmenovaná slova mají hodně společného s touto vadouz
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # robert 2010-03-21 09:25
hmm to musím skusit :lol:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Babetta 2013-10-14 18:12
Ty to skusíš, i já to zkusím, neboli vyzkouším.... ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Lenka 2010-03-22 18:48
jako ovoce jsem použila ananas a musím říct, že dort byl výborný :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Pavlína 2010-06-02 09:12
Tak dort jsem právě dala do lednice a vypadá to výborně,tak uvidíme :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Ota 2010-06-02 15:35
Citace Pavlína:
Tak dort jsem právě dala do lednice a vypadá to výborně,tak uvidíme :-)

A ovoce jste pouzila to co je v receptu nebo nejake jine? Rad bych vedel s cim vsim je to dobre :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # silures 2010-07-09 15:59
Tento dort take delam, ale bez te zelatiny. nekdy pridavam k zakysane smetane jeste tvaroh :-) mnam
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # yyza 2010-07-09 19:03
Je velice dobrý, já místo želatiny vmíchám do zákysů ušlehanou smetanu a boky vysypávám grankem.Je to výborné. :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # yyza 2010-07-09 19:05
Je to výborné i s banány :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Berenika 2010-09-12 14:05
Hrozně nám chutnal , měly jsme ho s banánem a mandarinkami .
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # lolka 2011-05-29 09:21
Ďakujem za výborný recept, nedala som želatínu,ale aj tak zo stola zmizol veľmi rýchlo...mňam,mňam......pekný deň všetkým
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-7 # amos 2011-06-30 12:05
Nevím, kdo pozoruhodnou zkomoleninu "Gordon blue" do českých receptů zavedl, ale je až neuvěřitelné, v jakém množství se vyskytuje. Samozřejmě se ve skutečnosti jedná o Cordon bleu, jak to píší kromě nás všude na světě, včetně Velké Británie.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Jája 2012-03-12 12:21
Ještě jsem nikdy nevyzkoušela plátkovou želatinu, jestli se jen namočí do vody(teplé ?), třeba mě někdo poradí, děkuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # Klaudie 2012-03-31 14:34
Mám dotaz, nemám zkušenosti s plátkovou želatinou, ta se jen namočí do vlažné vody? Nevařit-vyždímat?Děkuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2012-03-31 15:10
Do menšího hrnce dejte 4 lžíce vody a přidejte plátky želatiny, které nechte 10 minut nabobtnat. V tomhlle případě nic neždímejte ale želatinu i s vodou zahřejte (ale navařit) do uplného rozpuštění želatiny. Pak přidejte 2 lžíce smetany s cukrem a vařečkou dobře zamíchejte.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Klaudie 2012-05-04 09:46
Děkuji, povedlo se !!! :P
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # katy 2012-05-03 19:18
ahoj, dort parada, dělala jsem ho s banány a borůvkami, do zakysanky jsem vmíchala mascarpone a bomba:-)..bez želatiny:-))
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # honauerová dana 2012-05-04 04:56
katy a opravdu ti to ztuhlo bez té želatiny-?chci to taky udělat ale bojím že to bude řídké .děkuji papa
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # katy 2012-05-04 15:34
jako bez želatiny na vrchu..promin,napsala jsem to blbě:-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # MISAK 2012-07-15 16:31
Neboj se musis si verit!!!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Jana 2012-11-08 19:08
já to udělala bez želatiny jen se šlehačkou navíc a super:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # MISAK 2012-07-15 16:28
VYNIKAJICI MO,MO,.NAM CHUTNAL DOPORUCUJI TREBA,KDYS PRIJDE NAVSTEVA,VSEM MOC CHUTNA TREBA ZJAHOD A KDO NEJI JAHODY TREBA S BORUVEK!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # karolinka 2012-07-20 07:05
s jahodami a borůvkami je uplně fenomenální!:)d oporučuji:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Andrea 2012-10-28 08:59
Je to vyborny dort
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Jana 2012-11-08 19:06
ahoj lidi,děkuji moc za typ...už je připravený v lednici..zítra se mi vrátí syn a manžel z dovolené,tak budou mít mňamku..já tedy při "výrobě"ochutnávala a pomáhal mi kocour i pejsek:)papapa krásný večer
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-8 # Kráva 2013-04-09 13:26
:-| :o CS Jste vsichni divny!!! :-x
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Radka 2013-11-01 13:36
Velice jednoduché a jak chutné! Připomíná mi to ovocné misky od nás z cukrárny.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # bilbo 2015-08-15 13:48
Je chvalyhodne, jak všechny v kucharskem oddeleni zajima hlavne gramatika. Damy, nikdo (ani vy) není dokonaly a chybička se muze vloudit. Pripada mi, ze se snazite udelat ze sebe něco vic, nez jste. Hlavne nesudte, když neznate. Neznate ani pisatele a ani dyslexii ci dysgrafii, tak se hlavne bavte o receptech, nejsme na hodine ceskeho jazyka. A jen pro doplneni, jsem absolvent UK Praha, obor CJ :-))) A nijak mne pisaqtel svou hrubkou nevytocil :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Podkrkonošské kyselo

Ingredience:
200 g chlebového kvasu
500g brambor
10 g sušených hub
1 cibule
4 vejce
1 dl smetany
50 g másla
1 l vody
sůl a kmín

Popis přípravy:

Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, přidáme sůl, kmín, vývar z namočených hub. Houby překrájíme a vložíme do hrnce. Vaříme půl hodiny, nakonec přihodíme drobně nakrájenou a na másle osmaženou cibulku a umíchaná vejce. Přilijeme smetanu, dochutíme, do hotové polévky vhodíme uvařené a rozkrájené brambory.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:12 Kategorie - Houbové polévky

Brambory zapečené s brynzou a bylinkami

 

Ingredience na 6 porcí:
200 g šunky
800 g brambor
2 lžíce oleje
250 g brynzy
200 ml mléka
2 vejce
sůl a pepř
3 lžíce nasekané zelené jarní cibulky
2 lžíce nasekané pažitky

Popis přípravy:

Brambory vaříme ve slupce doměkka. Mírně zchladíme a oloupeme. Šunku nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji. Přidáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme, opepříme a zamícháme. Odstavíme. Brynzu smícháme s mlékem a polovinou cibulky a pažitky. Do zapékací nádoby klademe vrstvu... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Večeře

Kuře na kysaném zelí

Ingredience na 4 porce:
400 g kuřecího masa
600 g kysaného zelí
120 g cibule
sůl
10 g cukru
bobkový list
2 lžičky sladké papriky
60 g rostlinného oleje

Popis přípravy:

Maso rozdělíme na 4 porce a osolíme. Na dno kastrolu dáme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme stranou. Na výpek dáme zelí, přidáme bobkový list a okořeníme sladkou paprikou. Chvíli restujeme. Poté zelí dáme do zapékací mísy, položíme na ně porce... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Drůbeží maso

Žitný chléb s vaječnou pomazánkou a byli…

Ingredience na 4 porce:
4 krajíce žitného chleba
150 g taveného sýra
2 vejce
2 lžíce plnotučné hořčice
50 g nízkotučného jogurtu
sůl a pepř
2 lžíce nasekané pažitky
200 g salátové okurky

Popis přípravy:
Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit. Sýr rozšleháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem. Přidáme uvařené žloutky a znova šleháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené bílky a 2/3 nasekané pažitky. Namažeme na chléb a ozdobíme plátky oloupané okurky a posypeme pažitkou.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Snídaně

Plněný lilek

Ingredience:
1 lilek
1/3 sklenice kuskusu
1 malý batát
1 uzená paprika
1 bílý jogurt
1 granátové jablko
čerstvé bylinky
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
koriandr
sůl

Popis přípravy:
Celý lilek spolu s batátem do trouby na 200°C asi na 30 minut. Kuskus připravíme podle návodu na balení a ochutíme nasekaným česnekem, solí, olivovým olejem a bylinkami. Upečený batát nakrájíme na kostičky. Dužinu lilku vybereme a pokrájíme nadrobno. Nádivku smícháme s kuskusem, batátem a nakrájenou uzenou paprikou.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Zeleninové jídla



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:104436 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:98454 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:82685 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:64749 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:60830 Kategorie - Pizza