Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Nepečený dort ze zakysané smetany

Tisk
( 171 volby )

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na noc vychladit do ledničky.

Komentáře  

 
+14 # Marieta 2010-03-10 09:25
VýbornýVelice nám chutnal ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2010-03-10 22:02
Dekuji, za jeden z prvnich komentaru na nove vznikajicim webu :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # evelýna 2010-08-18 15:38
Je to prostě bomba :eek:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-22 # kasik 2011-09-16 09:27
to skusím na party meho sina
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+11 # Eva 2011-11-29 09:14
je to dobre.kasiku sin se pise s tvrdym y syn
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # DANA 2012-01-19 01:39
proboha sina měkké i-????!!!!je to ostudo ve vyjmenovaných slovech-!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # jana 2012-11-10 13:09
Dana, proč proboha.Taky jsem kdysi nechápala a říkala si jak někdo něco takového může vůbec napsat, ale jak můžete vědět že není dyslektik nebo dysgrafik! :-?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # dana 2012-11-10 15:04
Jani snad vyjmenovaná slova umí každý to s dislektiky nemá co společného.necháme sina synem děkuji pa
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Marie 2013-10-12 07:08
Citace dana:
Jani snad vyjmenovaná slova umí každý to s dislektiky nemá co společného.necháme sina synem děkuji pa

Všechno i vyjmenovaná slova mají hodně společného s touto vadouz
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # robert 2010-03-21 09:25
hmm to musím skusit :lol:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Babetta 2013-10-14 18:12
Ty to skusíš, i já to zkusím, neboli vyzkouším.... ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Lenka 2010-03-22 18:48
jako ovoce jsem použila ananas a musím říct, že dort byl výborný :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Pavlína 2010-06-02 09:12
Tak dort jsem právě dala do lednice a vypadá to výborně,tak uvidíme :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+6 # Ota 2010-06-02 15:35
Citace Pavlína:
Tak dort jsem právě dala do lednice a vypadá to výborně,tak uvidíme :-)

A ovoce jste pouzila to co je v receptu nebo nejake jine? Rad bych vedel s cim vsim je to dobre :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # silures 2010-07-09 15:59
Tento dort take delam, ale bez te zelatiny. nekdy pridavam k zakysane smetane jeste tvaroh :-) mnam
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # yyza 2010-07-09 19:03
Je velice dobrý, já místo želatiny vmíchám do zákysů ušlehanou smetanu a boky vysypávám grankem.Je to výborné. :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # yyza 2010-07-09 19:05
Je to výborné i s banány :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Berenika 2010-09-12 14:05
Hrozně nám chutnal , měly jsme ho s banánem a mandarinkami .
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # lolka 2011-05-29 09:21
Ďakujem za výborný recept, nedala som želatínu,ale aj tak zo stola zmizol veľmi rýchlo...mňam,mňam......pekný deň všetkým
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-7 # amos 2011-06-30 12:05
Nevím, kdo pozoruhodnou zkomoleninu "Gordon blue" do českých receptů zavedl, ale je až neuvěřitelné, v jakém množství se vyskytuje. Samozřejmě se ve skutečnosti jedná o Cordon bleu, jak to píší kromě nás všude na světě, včetně Velké Británie.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Jája 2012-03-12 12:21
Ještě jsem nikdy nevyzkoušela plátkovou želatinu, jestli se jen namočí do vody(teplé ?), třeba mě někdo poradí, děkuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # Klaudie 2012-03-31 14:34
Mám dotaz, nemám zkušenosti s plátkovou želatinou, ta se jen namočí do vlažné vody? Nevařit-vyždímat?Děkuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Ota 2012-03-31 15:10
Do menšího hrnce dejte 4 lžíce vody a přidejte plátky želatiny, které nechte 10 minut nabobtnat. V tomhlle případě nic neždímejte ale želatinu i s vodou zahřejte (ale navařit) do uplného rozpuštění želatiny. Pak přidejte 2 lžíce smetany s cukrem a vařečkou dobře zamíchejte.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Klaudie 2012-05-04 09:46
Děkuji, povedlo se !!! :P
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # katy 2012-05-03 19:18
ahoj, dort parada, dělala jsem ho s banány a borůvkami, do zakysanky jsem vmíchala mascarpone a bomba:-)..bez želatiny:-))
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # honauerová dana 2012-05-04 04:56
katy a opravdu ti to ztuhlo bez té želatiny-?chci to taky udělat ale bojím že to bude řídké .děkuji papa
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # katy 2012-05-04 15:34
jako bez želatiny na vrchu..promin,napsala jsem to blbě:-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # MISAK 2012-07-15 16:31
Neboj se musis si verit!!!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Jana 2012-11-08 19:08
já to udělala bez želatiny jen se šlehačkou navíc a super:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # MISAK 2012-07-15 16:28
VYNIKAJICI MO,MO,.NAM CHUTNAL DOPORUCUJI TREBA,KDYS PRIJDE NAVSTEVA,VSEM MOC CHUTNA TREBA ZJAHOD A KDO NEJI JAHODY TREBA S BORUVEK!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+4 # karolinka 2012-07-20 07:05
s jahodami a borůvkami je uplně fenomenální!:)d oporučuji:)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Andrea 2012-10-28 08:59
Je to vyborny dort
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Jana 2012-11-08 19:06
ahoj lidi,děkuji moc za typ...už je připravený v lednici..zítra se mi vrátí syn a manžel z dovolené,tak budou mít mňamku..já tedy při "výrobě"ochutnávala a pomáhal mi kocour i pejsek:)papapa krásný večer
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-8 # Kráva 2013-04-09 13:26
:-| :o CS Jste vsichni divny!!! :-x
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Radka 2013-11-01 13:36
Velice jednoduché a jak chutné! Připomíná mi to ovocné misky od nás z cukrárny.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # bilbo 2015-08-15 13:48
Je chvalyhodne, jak všechny v kucharskem oddeleni zajima hlavne gramatika. Damy, nikdo (ani vy) není dokonaly a chybička se muze vloudit. Pripada mi, ze se snazite udelat ze sebe něco vic, nez jste. Hlavne nesudte, když neznate. Neznate ani pisatele a ani dyslexii ci dysgrafii, tak se hlavne bavte o receptech, nejsme na hodine ceskeho jazyka. A jen pro doplneni, jsem absolvent UK Praha, obor CJ :-))) A nijak mne pisaqtel svou hrubkou nevytocil :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Pompina 2018-08-16 12:14
Výborný! Já znám tento pomodo.cz/.../... a oba se mi vždy povedly. P.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Jaroslava 2018-12-16 18:40
Ahoj,

ráda dělám tento skvělý erecepty.eu/.../ nepečený dort s tvarohem a zakysanou smetanou. Je vylepšený o polevu z ledových čokoládek. Je výborný, mohu určitě doporučit
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Králičí terina

ngredience na 6 porcí:
1 vykostěný králík
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhanky
plnotučné mléko na zalití
olivový olej
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
½ hrnku smetany
1 lžíce koňaku
čerstvé bylinky podle chuti
sůl a pepř

Popis přípravy:
Maso nakrájíme. Cibuli nasekáme. Česnek prolisujeme. Strouhanku zalijeme trochou mléka. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme králičí maso a opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme strouhanku, mleté maso, vejce, smetanu, koňak a nasekané bylinky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:94 Kategorie - Francouzská kuchyně

Levandulová karamelová omáčka

Ingredience na 300 ml:
200 g krupicového cukru
125 ml smetany ke šlehání
1 lžička sušené levandule
60 g másla
velká špetka soli

Popis přípravy:
Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme levanduli a pomalu přivedeme k varu. Pak ji stáhneme z ohně a necháme odležet alespoň 3 hodiny, aby do sebe vtáhla chuť levandule. Nakonec ji scedíme. Do velké pánev se silným dnem nasypeme cukr, sůl a zalijeme jej 250 ml vody. Promícháme a vaříme na mírném ohni, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:32 Kategorie - Omáčky

Mořský vlk pečený v soli

Ingredience na 4 porce:
2 kg celého mořského vlka
1 malý citrón
½ malého fenyklu
1 hrst hladkolisté petržele
4 kg hrubé soli
4 bílky
Jogurtový dip:
1 hrst čerstvé máty
200 g bílého jogurtu
sůl a pepř

Popis přípravy:
Rybu omyjeme a pečlivě osušíme. Citrón nakrájíme na tenká kolečka, fenykl na nudličky a petrželku nahrubo. Promícháme a nacpeme směs vlkovi do břicha tak, aby ingredience nevyčnívaly ven. Ve velké míse smícháme sůl a bílky a asi... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:25 Kategorie - Recepty na Vánoce

Čokoládový dortík

Ingredience na 1 plech:
Těsto:
3 vejce
1 lžička citrónové šťávy
80 g moučkového cukru
70 g polohrubé mouky
2 lžičky holandského kakaa
Čokoládová pěna:
100 g hořké čokolády 70%
100 g mléčné čokolády
2 cl koňaku
2 cl silného espressa
5 vajec
3 lžíce vanilkového cukru
Poleva:
200 g krupicového cukru
150 g hořké čokolády

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 200°C, plech vyložíme papírem na pečení. Bílky a citrónovou šťávu šleháme a postupně přidáváme cukr, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:42 Kategorie - Pečené dorty

Kapoun po louisiansku

Ingredience na 6 porcí:
1 kapoun (mladý kohout)
sůl a pepř
rostlinný olej
kuřecí vývar
2 lžíce másla
150 g sušených švestek
100 g rozinek
2 lžíce nasekaných arašídů
1 lžíce nasekané petržele

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 180°C. Kapouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče (nohy můžeme svázat motouzem). Pokapeme olejem, přidáme máslo a zalijeme trochou vývaru. Pak ještě kapouna obložíme sušenými švestkami, rozinkami a arašídy. Přiklopíme a pečeme hodinu. Občas podléváme. Nakonec... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:30 Kategorie - Americká kuchyně



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112747 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101537 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:91010 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72413 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63752 Kategorie - Pizza