Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Dort z tvarohu a ovoce

Tisk
( 42 volby )

Ingredience:
1 větší balíček dětských piškotů
500 g jemného tvarohu ve vaničce
1 žloutek
2 vanilkové cukry
práškový cukr dle chuti
1 vanilkový pudinkový prášek
0,5 l mléka
rum
1 sáček bezbarvé želatiny
kompotované ovoce nebo čerstvé ovoce (jahody)

Popis přípravy:
Nejdříve si uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku dle návodu s přidáním 1 vanilkového cukru a necháme vychladit. Do tvarohu přidáme cukr dle chuti, 1 vanilkový cukr, žloutek, zamícháme a spojíme s vychladlým pudinkem v krém. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme piškoty, které dobře zakapeme rumem. Na ně dáme vrstvu krému. Totéž opakujeme ještě 2x. Poslední vrstva by měl být krém, na který poklademe na plátky nakrájené kompotované broskve, ananas nebo jiné ovoce. Připravíme si želatinu dle návodu na sáčku a ovoce touto chladnoucí želatinou zalijeme. Dort necháme vychladit v lednici nejlépe přes noc.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Králičí terina

ngredience na 6 porcí:
1 vykostěný králík
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhanky
plnotučné mléko na zalití
olivový olej
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
½ hrnku smetany
1 lžíce koňaku
čerstvé bylinky podle chuti
sůl a pepř

Popis přípravy:
Maso nakrájíme. Cibuli nasekáme. Česnek prolisujeme. Strouhanku zalijeme trochou mléka. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme králičí maso a opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme strouhanku, mleté maso, vejce, smetanu, koňak a nasekané bylinky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:85 Kategorie - Francouzská kuchyně

Levandulová karamelová omáčka

Ingredience na 300 ml:
200 g krupicového cukru
125 ml smetany ke šlehání
1 lžička sušené levandule
60 g másla
velká špetka soli

Popis přípravy:
Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme levanduli a pomalu přivedeme k varu. Pak ji stáhneme z ohně a necháme odležet alespoň 3 hodiny, aby do sebe vtáhla chuť levandule. Nakonec ji scedíme. Do velké pánev se silným dnem nasypeme cukr, sůl a zalijeme jej 250 ml vody. Promícháme a vaříme na mírném ohni, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:28 Kategorie - Omáčky

Mořský vlk pečený v soli

Ingredience na 4 porce:
2 kg celého mořského vlka
1 malý citrón
½ malého fenyklu
1 hrst hladkolisté petržele
4 kg hrubé soli
4 bílky
Jogurtový dip:
1 hrst čerstvé máty
200 g bílého jogurtu
sůl a pepř

Popis přípravy:
Rybu omyjeme a pečlivě osušíme. Citrón nakrájíme na tenká kolečka, fenykl na nudličky a petrželku nahrubo. Promícháme a nacpeme směs vlkovi do břicha tak, aby ingredience nevyčnívaly ven. Ve velké míse smícháme sůl a bílky a asi... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:22 Kategorie - Recepty na Vánoce

Čokoládový dortík

Ingredience na 1 plech:
Těsto:
3 vejce
1 lžička citrónové šťávy
80 g moučkového cukru
70 g polohrubé mouky
2 lžičky holandského kakaa
Čokoládová pěna:
100 g hořké čokolády 70%
100 g mléčné čokolády
2 cl koňaku
2 cl silného espressa
5 vajec
3 lžíce vanilkového cukru
Poleva:
200 g krupicového cukru
150 g hořké čokolády

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 200°C, plech vyložíme papírem na pečení. Bílky a citrónovou šťávu šleháme a postupně přidáváme cukr, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:34 Kategorie - Pečené dorty

Kapoun po louisiansku

Ingredience na 6 porcí:
1 kapoun (mladý kohout)
sůl a pepř
rostlinný olej
kuřecí vývar
2 lžíce másla
150 g sušených švestek
100 g rozinek
2 lžíce nasekaných arašídů
1 lžíce nasekané petržele

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 180°C. Kapouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče (nohy můžeme svázat motouzem). Pokapeme olejem, přidáme máslo a zalijeme trochou vývaru. Pak ještě kapouna obložíme sušenými švestkami, rozinkami a arašídy. Přiklopíme a pečeme hodinu. Občas podléváme. Nakonec... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:25 Kategorie - Americká kuchyně



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112738 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101522 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90999 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72405 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63737 Kategorie - Pizza