Čokoládová mistička s jahodami

Tisk
( 23 volby ) Ingredience:
Korpus:
200 g čokoládových máslových sušenek
200 g hořké čokolády na vaření
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany
100 g moučkového cukru
špetka strouhaného vanilkového lusku
Dohotovení:
250 g jahod
bylinky na ozdobení

Popis přípravy:
Čokoládové sušenky nejdříve rukama trochu nalámeme. Potom je válečkem rozdrtíme najemno. Také připravenou hořkou čokoládu na vaření nalámeme na kostičky a pak ji ve vodní lázni necháme zvolna rozpustit. Sušenkovou směs vsypeme do hlubší misky. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu a vše společně velmi dobře promícháme. Misku vyložíme fólií a naplníme sušenkovou hmotou. Lžící ji upěchujeme tak, abychom jí pokryli dno i boky misky. Dáme ztuhnout. Tvaroh rozmícháme se zakysanou smetanou a cukrem a vanilkou. Krém rozetřeme na korpus a v lednici necháme vychladit. Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtinky nebo na plátky. Před podáváním je rozložíme na krém v misce. Ozdobíme bylinkami.