Hamburgery

Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Sauerbraten

Tisk
( 3 volby )

 

Ingredience:
750 g hovězího masa na pečení
8 klinčeků
1 lžíce kukuřičného oleje
1 hrnek hovězího vývaru
1 kg mrkve, tuřínu a brambor
2 lžíce rozinek
1,5 lžičky kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
sůl a pepř
Marináda:
¾ hrnku červeného vína
5 lžic červeného vinného octa
1 nakrájená cibule
1,5 lžičky hnědého cukru
4 zrnka pepře
1 bobkový listopad ½ lžičky mletého nového koření
½ lžičky hořčice

Popis přípravy:
Všechny ingredience na marinádu kromě hořčice dáme do rendlíku. Zahřejeme je téměř k varu, potom rendlík odstavíme a vmícháme hořčici. Do masa zapícháme hřebičky, maso dáme do zapékací mísy, přelijeme je marinádou a přikryté necháme 2 dny marinovat v chladničce. Asi hodinu před zahájením tepelné úpravy maso vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu prozatím odložíme. Troubu vyhřejeme na 150°C. V kastrole rozehřejeme olej a opékáme na něm maso 5-10 minut ze všech stran dohněda. Do kastrolu přecedíme marinádu a přidáme vývar. Kastrol přikryjeme pokličkou a maso hodinu pečeme. Během pečení je často obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Oloupanou na kousky nakrájenou zeleninu vaříme ve vodě 3 minuty, potom ji přeneseme do kastrolu k masu a pečeme další hodinu. Maso a zeleninu vybereme na mísu a udržujeme teplé. Do šťávy v kastrolu přidáme rozinky. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a vmícháme do šťávy. Šťávu vaříme na mírném ohni 2-3 minuty do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na plátky a rozdělíme na talíře. Přidáme zeleninu. Tradičně se podává s červeným zelím, bramborovým knedlíkem, Spätzlami, vařeným bramborem nebo těstovinou.

Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:113298 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:102931 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:91637 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72870 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:64766 Kategorie - Pizza



Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sépiové špagety se sušenými rajčaty

Ingredience na 4 porce:
500 g sépiových špaget
hrubá mořská sůl
75 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
špetka drceného chilli
100 g nasekaných nakládaných sušených rajčat
kůra a šťáva z ½ biocitrónu
hrst nasekané petrželky

Popis přípravy:
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Slijeme je a necháme si stranou asi 100 ml vody, ve které se vařily. Zatímco se špagety vaří, rozehřejeme v pánvi na malém plamenu olej, k němu přidáme na plátky nakrájený česnek, chilli a nasekané sušené... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Bezmasé těstoviny

Tvarohová pomazánka se šunkou a paprikou

Ingredience na 6-8 porcí:
250 g tvarohu
75 ml smetany ke šlehání
100 g šunky
pažitka na ozdobu
sůl
pečivo k podávání

Popis přípravy:

Šunku a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Tvaroh naředíme smetanou, osolíme a vmícháme do něj papriku a šunku. Podáváme s nasekanou pažitkou.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:23 Kategorie - Pomazánky

Pečené kuře se špekem

Ingredience na 4-6 porcí:
1 kuře
125 g másla
125 g špeku
2 citrón
150 ml vody
sůl a pepř

Popis přípravy:

Kuře omyjeme, osušíme, odřízneme přebytečnou kůži, tuk a zevnitř i na povrchu důkladně osolíme a opepříme. Do břišní dutiny vložíme omytý, vidličkou propíchaný citrón a kuchyňským provázkem svážeme křížem nohy, čímž dutinu uzavřeme a všechna šťáva zůstane uvnitř. Kuře uložíme do pekáče, křídla založíme dolů a celý kus otřeme změklým máslem. Kuře podlijeme vodou, posypeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:16 Kategorie - Drůbeží maso

Uzená hrstková polévka

Ingredience na 6 porcí:
500 g uzeného masa
3 menší mrkve
¼ bulvy celeru
2 petržele
3 hrsti krup
3 hrsti směsi bílých a červených fazolí
3 hrsti hrachu
3 hrsti cizrny
4 brambory
40 g másla
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce majoránky
sůl a pepř

Popis přípravy:
Den předem namočíme zvlášť cizrnu, fazole, hrách a kroupy. Připravíme vývar z uzeného: maso zalijeme studenou vodou a vaříme hodinu na mírném plamenu, pak je vyndáme a necháme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:13 Kategorie - Polévky s masem

Jogurtové lívance

Ingredience na 20 kusů:
250 g hladké mouky
200 g bílého jogurtu
250 ml plnotučného mléka
1 prášek do pečiva
špetka soli
olej na smažení

Popis přípravy:
Do mísy dáme jogurt, přilijeme mléko a dobře rozmícháme. Mouku prosejeme k jogurtové směsi, nasypeme prášek do pečiva, lehce s moukou promícháme a osolíme. Metlou vymícháme hladké těsto a necháme 10 minut odpočinout. V pánvi s malým množstvím oleje smažíme lívance z obou stran dozlatova. Během smažení rozehřejeme troubu na 50°C. Hotové lívance pokládáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:17 Kategorie - Palačinky a lívance