Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Chatařský kabanosový salát

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
4 střední brambory
po 1 střední zelené a červené paprice
300 g kabanosu
125 g ovčího sýra
1 sklenice sladkokyselých cibulek
4 lžíce bílého vinného octa
cayenský pepř,s ladkou papriku
2 lžičky hořčice
3 lžíce oleje

Popis přípravy:
Brambory vaříme 20 minut v osolené vodě ve slupce. Slijeme, oloupeme, vychladíme. Očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Kabanos nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky, brambory na plátky. Cibulky slijeme. Na zálivku smícháme ocet se solí, cayenským pepřem, paprikou a hořčicí. Nakonec do ní vešleháme olej. Do mísy dáme brambory, papriku, kabanos, sýr a cibulky. Zálivkou přelijeme, vše důkladně promícháme a necháme uležet. Před podáváním salát vychladíme.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mrkvový salát s burákovým máslem

Ingredience na 4 porce:
5 mrkví
2 jarní cibulky
3 lžíce burákového másla
2 lžíce jablečného octa
1,5 lžíce sójové omáčky
½ lžičky krupicového cukru
1 chilli paprička
½ lžičky sezamového oleje
2 lžíce bílého sezamu

Popis přípravy:
Sezam nasucho opražíme na pánvi a necháme zchladnout. Mrkev nakrájíme na tenké, šikmé plátky, cibulku nadrobno. Dáme je do mísy a zlehka promícháme. V menší misce promícháme burákové máslo, ocet, sójovou omáčku, cukr a sezamový olej. Přilijeme asi 2 lžíce... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Zelenina v tempuře

Ingredience na 4 porce:
200 g mix zeleniny (brokolice, mrkev, brambory a zelené fazolky)
80 g hladké mouky
80 g kukuřičné mouky
250 ml vychlazené perlivé vody
velká špetka prášku do pečiva
řepkový olej na smažení
DIP:
6 tobolek kardamomu
2 citróny
1 hrst čerstvého koriandru
1 lžíce třtinového cukru
4 lžíce řepkového oleje
sůl

Popis přípravy:

Nejprve připravíme dip: všechny ingredience kromě chilli papričky dáme do nádoby vhodné na mixování a rozmixujeme dohladka. Podle potřeby... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Předkrmy

Polévka z červené čočky

Ingredience na 4 porce:
200 g červené čočky
2 cm zázvoru
400 g sterilovaných rajčat
1,2 l kuřecího vývaru
1 cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce drceného římského kmínu
1 hrst hladkolisté petrželové natě
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:

Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zázvor nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli a česnek. Pak přidáme zázvor a římský kmín, necháme minutku rozvonět, přidáme čočku a zalijeme sterilovanými... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:0 Kategorie - Luštěninové polévky

Vepřové kotlety s jablky a dýňovým pyré

Ingredience na 4 porce:
4 vepřové kotlety bez kosti
1 lžíce drcených fenyklových semínek
1 cibule
2 jablka
200 ml kuřecího vývaru
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Pyré:
1 malá dýně Hokkaido
4 stroužky česneku
olivový olej na pokapání
sůl a pepř

Popis přípravy:
Dýni rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na stejně velké kostky. Vsypeme je na plech vyložený papírem na pečení, přidáme neoloupaný česnek, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a v troubě vyhřáté na 200°C asi 20... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Vepřové maso

Citrónové tartaletky

Ingredience na 8 koláčků o průměru 8 cm:
160 g másla
50 g moučkového cukru
2 žloutky
250 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
Náplň:
4 vejce
160 g třtinového cukru
3 biocitróny
160 ml smetany

Popis přípravy:
Máslo nasekáme na kostičky a v misce utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme mouku a mleté mandle. Vypracujeme hladké těsto. Pokud je třeba, přidáme lžíci studené vody. Z těsta uděláme kouli, zabalíme ji do fólie a dáme do ledničky nejméně na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Francouzská kuchyně



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112648 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101346 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90865 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72320 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63599 Kategorie - Pizza