Masové želvičky pro děti i dospělé

Tisk
( 2 volby ) Ingredience na 3 želvy:
500 g mletého masa
6 párků
18 plátků anglické slaniny
1 vejce

Popis přípravy:
Mleté maso dochutíme dle vlastí chuti (na způsob čevapčiči, karbanátků…). Masovou směs rozdělíme na tři části a vytvarujeme do tvaru krunýře. Nohy želvy připravíme rozříznutím párku na poloviny a každou polovinu podélně přeřízneme. Na oválném konci párek nařízneme, aby po upečení na nožičce vznikly drápky. Každou nožičku zastrčíme do krunýře plochou částí naspod.  Pak si vezmeme druhý párek, který taky rozřízneme na polovinu. Jedna polovina bude hlava s krkem a zastrčíme ji zepředu do krunýře a druhou polovinu opracujeme nožem jako tužku do špice a zastrčíme do zadní části krunýře, a vytvoříme ocas. Teď vytvoříme vzor krunýře. Přes střed krunýře dáme plátek slaniny a přepletením přidáme další plátky. Tak pokračujeme až propleteme všech 6 plátků na jeden krunýř. Vyčnívající části slaniny zapíchneme příborovým nožíkem pod krunýř. Želvy přeložíme na pečící papír a na 180°C pečeme zakryté alobalem 30 minut, pak alobal odstraníme a pečeme ještě 15 minut. Pokud chcete, aby měla vaše želvička i oči, udělejte do hlavičky dvě dírky, do kterých vtiskněte kuličky koření. Podávejte s kaší, dušenou zeleninou.