Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 89 volby )

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+2 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+14 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karbanátky z brambor a květáku

Ingredience:
230 g moučných brambor
230 g květáku
40 g nastrouhaného parmazánu
sůl a pepř
1 vejce
1 bílek
rostlinný olej na smažení
opečené proužky slaniny na posypání
mletá paprika na poprášení

Popis přípravy:

Brambory nakrájené na kostičky uvaříme doměkka, scedíme je a rozmačkáme na kaši. Květák rozebraný na růžičky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut. Scedíme jej a vmícháme do rozmačkaných brambor. Přidáme parmazán, osolíme a opepříme podle chuti a promícháme. Žloutek oddělíme od... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:28 Kategorie - Zeleninové jídla

Krémová karotková polévka

Ingredience:
3 lžíce másla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
350 g karotky
3,45 hrnku zeleninového vývaru
¾ lžičky mletého římského kmínu
2 řapíky celeru
120 g brambor
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky citrónové šťávy
2 bobkové listy
1,25 hrnku nízkotučného mléka
sůl a pepř
listy celeru na ozdobu

Popis přípravy:
V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku a zvolna opékáme, až změknou. Přisypeme nakrájenou karotku a při nízké teplotě ji za... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Krémové polévky

Vánoční lososová delikatesa

Ingredience:
600 g lososa (filé)
500 g celeru
400 g ananasu
200 g dlouhozrnné rýže
100 ml zeleninového vývaru
100 ml bílého vína
4 mladé cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 červená feferonka
sůl a pepř
koriandr

Popis přípravy:
Nejdřív nadrobno nasekáme očištěný česnek i feferonku a v osolené vodě uvaříme rýži. Cibulky, ananas a celer nakrájíme na malé kousky, vložíme do pánve s rozpáleným olejem a prudce opečeme. Zeleninovo-ovocnou směs pak přeložíme do zapékací... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Recepty na Vánoce

Kachna na medu a zázvoru

Ingredience:
1 kachna vcelku
2 špetky kmínu
2 dl polosuchého bílého vína
100 g lučního medu
100 g zázvoru
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme. Sůl důkladně vetřeme do masa, i zevnitř, okořeníme pepřem a kmínem. Zázvor nastrouháme na jemném struhadle, dáme do lisu na česnek a vymačkáme z něj šťávu. Smícháme s medem a směsí potřeme celou kachnu. Vložíme do pekáče, podlijeme horkou vodou a vínem a vložíme do vyhřáté trouby. Zprudka pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:7 Kategorie - Drůbeží maso

Bábovka z majonézy

Ingredience na 12 porcí:
375 g polohrubé mouky
250 g krystalového cukru
250 ml mléka
250 ml majonézy
1 prášek do pečiva
1 lžička citrónové kůry
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

Popis přípravy:
Do objemnější mísy dáme krystalový cukr spolu s majonézou. Důkladně smícháme a postupně přidáváme prosetou mouku, mléko, prášek do pečiva a nastrouhanou citrónovou kůru. Všechny ingredience mícháme, dokud nám nevznikne kompaktní těsto. Formu na bábovku vymažeme tukem... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:13 Kategorie - Bábovky



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:84583 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:80147 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:49071 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:47753 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:36737 Kategorie - Palačinky a lívance