Hamburgery

Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 96 volby )

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+15 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-1 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Anja 2014-12-12 14:25
Naprosto výborná polévka !!! Já tam přidala ještě NIVU a musím říct že to má grády :-) naprosto výborný recept
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Andrea 2015-02-09 19:58
Vyborna polevka! Urcite lze s ni jeste experimentovat na varianty jiz zminene (niva/cesnek). Nejsem zeleninovy gurman, ale tahle mi vazne moc chutnala a i vsichni doma si posmakli! Palec nahoru
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:113796 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:103437 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:92036 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:73191 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:65275 Kategorie - Pizza



Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Guláš z hlívy

Ingredience na 4 porce:
1 kg hlívy ústřičné
500 g cibule
3 lžíce sádla
600-800 ml vody nebo vývaru
3 stroužky česneku
1,5 lžíce sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sušené majoránky
1 lžička kmínu
čerstvá majoránka na ozdobu
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř

Popis přípravy:
Hlívu omyjeme, pokrájíme na proužky, cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a osmažíme do světle zlaté barvy. Vsypeme hlívu a zprudka orestujeme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:212 Kategorie - Houby

Pečený pstruh s tymiánovými bramborami

Ingredience na 4 porce:
4 čerstvý pstruzi
½ svazku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
2 citróny
800 g brambor
4 snítky čerstvého tymiánu
100 ml rostlinného oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na klínky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka. Petržel a česnek nakrájíme nadrobno a promícháme. Citrón nakrájíme na tenké plátky. Ryby osolíme, opepříme, břicha naplníme petrželkou s česnekem a plátky citrónu. Dáme je do pekáčku, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody. Pečeme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:149 Kategorie - Ryby a mořské plody

Francouzské brambory s uzeným masem

Ingredience na 4 porce:
750 g brambor
200 g uzeného masa
2 cibule
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl a pepř
pažitka

Popis přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce skoro doměkka, necháme je zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a skládáme do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, končit by... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:151 Kategorie - Večeře

Tyčinky z tvarohového těsta

Ingredience na 50 kusů:
250 g hladké mouky
250 g másla
250 g měkkého tvarohu
špetka soli
vejce na potření
Posypání:
hrubozrnná sůl
sezamové semínko
mletá sladká paprika
nastrouhaný sýr
mák
kmín

Popis přípravy:
Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici hodinu odpočívat. Pracovní plochu poprášíme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Troubu vyhřejeme na 190°C. Ostrým nožem, kráječem na pizzu či rrádýlkem nakrájíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:127 Kategorie - Slané pečivo

Špagetové placky s bylinkami

Ingredience na 4 porce:
250 g špaget
2 vejce
120 g čedaru
špetka soli
hrst čerstvé petrželky
hrst čerstvého libečku
olivový olej na smažení

Popis přípravy:

Špagety nalámeme na poloviny a uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme. V míse prošleháme vajíčka, přimícháme nastrouhaný sýr, sůl, pozor na slanost sýra a jemně nasekané bylinky. Vmícháme špagety. V lívanečníku rozehřejeme olivový olej a smažíme malé placky. Ty necháme okapat na papírové utěrce.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:148 Kategorie - Bezmasé těstoviny