Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 88 volby )

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+14 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jablková bábovka

Ingredience:
200 g krystalového cukru
200 g hladké mouky
150 ml smetany ke šlehání
130 g rostlinného tuku na pečení
80 g mletých lískových oříšků
4 vejce
3 menší jablka
2/3 balíčku prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy

Popis přípravy:
Vejce rozdělíme a žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny. Přidáme tuk, smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mleté lískovce. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme tuhý... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:158 Kategorie - Bábovky

Kuřecí prsa Wellington

Ingredience na 2 porce:
2 kuřecí prsa
2 lžičky hrubozrnné hořčice
4 plátky sušené šunky
4 lístky bazalky
50 g žampionů
15 g másla
1 chlazené listové těsto
1 vejce na potření
sůl a pepř

Popis přípravy:
Z kuřecích prsou stáhneme kůži, porce masa opláchneme a osušíme. Lehce je osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Navrch položíme natrhané lístky bazalky. Pak prsíčka obalíme plátky šunky a necháme v chladu. Troubu vyhřejeme na 200°C. Žampiony očistíme a nakrájíme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:30 Kategorie - Drůbeží maso

Kuřecí rizoto s hráškem

Ingredience na 4 porce:
1 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
350 g kulatozrnné rýže
1 velká sklenice bílého vína
1,5 l horkého kuřecího vývaru
2 hrsti mraženého hrášku
2 vařená kuřecí prsa
50 g parmazánu

Popis přípravy:
Máslo necháme rozpustit ve velké pánvi, přidáme najemno nakrájenou cibuli a nasekanou cibuli a po asi 3-4 minutách vsypeme rýži. Promícháme, aby se obalila tukem z pánve. Vlijeme sklenici vína a počkáme, až se téměř odpaří. Poté postupně... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:16 Kategorie - Rýžové pokrmy

Grilovaný vepřový bok s hruškovým chutne…

Ingredience na 4 porce:
4 plátky vepřového boku bez kosti
pivní marináda
Chutney:
2 hrušky
1 jablko
1 větší cibule
½ lžičky zázvoru
2 lžíce cukru
1 lžička soli
šťáva z 1 limetky
1 lžička jablečného octa
špetka skořice
pepř
1 lžíce másla

Popis přípravy:

Ovoce a cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, necháme krátce opéct a přidáme koření a nakrájené ovoce. Podlijeme 1 dcl vody a dusíme, než... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:29 Kategorie - Grilování masa

Halibut v brokolicovém těstíčku

Ingredience:
600 g halibuta (filé)
2 vejce
1 brokolice
1 citrón
strouhanka
hladká mouka
máslo na omaštění plechu
bylinky (petržel, tymián)
sůl a pepř
Kaše:
1 kg brambor
200 g zakysané smetany
150 g másla
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl

Popis přípravy:

Brokolici rozdělíme na menší kousky, krátce povaříme a najemno nakrájíme. Rybu rozdělíme na menší plátky, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a na asi 20 minut odložíme na chladné místo. Ve větší misce rozmícháme vejce,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:18 Kategorie - Ryby a mořské plody



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:82454 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:76655 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:47910 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:42338 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35830 Kategorie - Palačinky a lívance