Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 86 volby )

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+14 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-3 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Treska se zeleninou a bylinkami

Ingredience:
600 g tresky pitvané bez hlavy
125 ml suchého bílého vína
2 menší cibule
2 mrkvy
1 lžíce kopru
1 citrón
1 lžíce estragonu a petrželové natě
máslo
sůl a bílý mletý pepř

Popis přípravy:
Na pracovní desku rozložíme plát alobalu s tím, že délku přizpůsobíme velikosti ryby. Z alobalu uděláme vaničku, do které vložíme tresku. Důkladně osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Cibuli a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké kolečka. Takto připravenou... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:62 Kategorie - Ryby a mořské plody

Závitky s houbami a špenátem

Ingredience na 4 porce:
4 plátky krůtích prsou
200 g žampionů nebo hlívy
200 g mraženého listového špenátu
2 stroužky česneku
1 cibule
sójová omáčka
olivový olej
sůl

Popis přípravy:
Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme houby a krátce podusíme. Rozmražený a nadrobno nakrájený špenát přimícháme k houbám, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti sójovou omáčku. Za stálého míchání podusíme a odstavíme-... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:10 Kategorie - Drůbeží maso

Pomazánka s celerem a mrkví

Ingredience na 4 porce:
1 celer
1 cibule
5 natvrdo uvařených vajec
5 středně velkých sterilovaných okurek
½ citrónu
150 g majonézy
smetana dle potřeby
sůl a pepř

Popis přípravy:
Očištěný celer, okurky a vajíčka nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno, vše spolu promícháme s majonézou, smetanou a ochutíme mletým černým pepřem, solí a citrónem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:11 Kategorie - Pomazánky

Kedlubnový salát se žampiony

Ingredience:
500 g kedluben
1 cibule
60 ml bílého vína
60 ml masového vývaru
100 g žampionů
2 žlutá rajčata
2 červená rajčata
2 balení řeřichy
1 svazek máty
Zálivka:
125 ml smetany ke šlehání
sůl a pepř
šťáva z 1 citrónu
špetka cukru

Popis přípravy:

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky, dáme do hrnce, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme bílým vínem a masovým vývarem a 10-15 minut zvolna dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zeleninové saláty

Vývar se zeleninou a s nudlemi

Ingredience na 4 porce:
500 g kuřete
5 kuliček celého černého pepře
3 kuličky nového koření
1 oloupaný stroužek česneku
½ zelené papriky
1 cibule
150 g směsi čerstvé nakrájené kořenové zeleniny
2 mrkve
1 petržel
50 g celeru
50 g pórku
150 g brokolice
1 lžíce nasekané petrželové natě
2 hrsti uvařených širokých nudlí
sůl

Popis přípravy:
Umyté kuře vložíme do hrnce s 2 litry studené vody. Přidáme koření, česnek, očištěnou papriku, cibuli, směs nakrájené kořenové... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:17 Kategorie - Vývary



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:81835 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:75950 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:47591 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(7) Zobrazení:40737 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:35565 Kategorie - Palačinky a lívance