Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 94 volby )

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+15 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Anja 2014-12-12 14:25
Naprosto výborná polévka !!! Já tam přidala ještě NIVU a musím říct že to má grády :-) naprosto výborný recept
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Andrea 2015-02-09 19:58
Vyborna polevka! Urcite lze s ni jeste experimentovat na varianty jiz zminene (niva/cesnek). Nejsem zeleninovy gurman, ale tahle mi vazne moc chutnala a i vsichni doma si posmakli! Palec nahoru
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Fenyklové tartaletky s kozím sýrem

Ingredience na 4 porce:
2 středně velké puky fenyklu
200 ml zeleninového vývaru
200 ml pomerančového džusu
500 g křehkého nebo listového těsta
3 vejce
200 ml smetany 12%
1 lžíce hrubozrnné hořčice
špetka soli
120 g kozího sýra nakrájeného na 12 plátků
hořčičná semínka

Popis přípravy:
Do pánve vložíme podélně rozčtvrcený fenykl, zalijeme ho vývarem a džusem a na malém plamenu ho pomalu vaříme, dokud se tekutina skoro neodpaří. Bude to trvat asi 25 minut. Troubu... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:26 Kategorie - Slané koláče

Rýže se zeleninou a slaninou

Ingredience na 4 porce:
400 g rýže
1 cibule
1 lžíce oleje
200 g anglické slaniny
4 mrkve
200 g hrášku
sůl a pepř
1 lžička tymiánu
100 g parmazánu
čerstvá petrželka

Popis přípravy:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Mezitím orestujeme cibulku na oleji a přidáme na plátky nakrájenou slaninu. Vmícháme mrkev nakrájenou na kolečka a asi tak 8 minut restujeme. Poté přidáme hrášek, dochutíme solí, pepřem a tymiánem a krátce prohřejeme. Vmícháme do uvařené... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Rýžové pokrmy

Kotlety na liškách

Ingredience na 4 porce:
4 kotlety s kostí
sůl a pepř
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
4 jarní cibulky
400 g lišek obecných
200 ml suchého bílého vína
100 ml smetany 33%
1 lžička kmínu
Brambory:
600 g brambor typu A
100 g špeku
4 šalotky
1 palice česneku
sůl a pepř
olivový olej

Popis přípravy:
Brambory i se slupkou nakrájíme na čtvrtky. Přendáme je do pekáče, přidáme nakrájený špek, šalotky a rozpůlenou palici česneku.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:27 Kategorie - Vepřové maso

Zapečené brambory se slaninou

Ingredience na 4 porce:
10-12 větších brambor typu A
4 šalotky
4 stroužky česneku
200 g anglické slaniny nebo pancetty
4 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
čerstvý tymián

Popis přípravy:
Očištěné a omyté brambory nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do pečící formy. Proložíme je plátky šalotky, česneku a posypeme tymiánem. Zakapeme olivovým olejem, dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Nakonec přidáme nasucho orestované kousky slaniny. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C dozlatova, bude to... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:26 Kategorie - Zeleninové jídla

Brokolicový salát s mrkvi a cottage záli…

Ingredience:
½ brokolice
1 střední mrkev
1 lžíce dyňových semínek
sůl a pepř
Zálivka:
1 sýr Cottage
1 lžička olivového oleje
1 vejce nahniličko
1 lžička nasekané pažitky

Popis přípravy:
Brokolici a mrkev očistíme, nakrájíme na drobné kousky a uvaříme v páře. Vaříme max. 4-5 minut tak, aby zelenina zůstala ještě křupavá. Poté smícháme se zálivkou a podáváme.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:26 Kategorie - Zeleninové saláty



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:108283 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(37) Zobrazení:99312 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:86300 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:68106 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:61714 Kategorie - Pizza