Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Brokolicový krém

Tisk
( 90 volby )

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Komentáře  

 
+1 # Jitka 2011-06-27 15:51
Tady se píše 1 smetana na vaření a pak v šlehačce rozmícháme lžíci mouky ... Co je správně?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Ota 2011-06-28 15:02
Dobrý den,
měla by tam být správně smetana. V receptu jsem to již upravil, děkuji za upozornění. Nic by se ale nestalo, kdyby jste použila i smetanu na šlehání.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+15 # Asi jsem blbka 2011-10-29 12:37
Šlehačka a smetana ke šlehání je jedno a to samé. ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
-2 # Pet 2012-03-28 11:45
Ano, šlehačka a smetana na šlehání je to samé, ale tady se řeší šlehačka a smetana na VAŘENÍ. A ta bývá o dost méně tučná (asi 10 - 12 % oproti 30 - 33 %) :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # kacenka 2012-01-19 18:04
velmi dobra polievka priam vynikajuca dobra vecera mnamky
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+3 # Lenka 2012-03-30 13:27
Dnes jsem ji udělala a kdo má rád zeleninu tak si mooooc pochutná :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
+1 # Romana 2013-02-03 18:58
Recept je dobrý, pochutnali jsme si. MOžná bych příště brokolici vařila již v mírně osolené vodě, abych nemusela tolik dochucovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Alena 2013-02-20 18:49
brokolici jsem varila osolenou, je to lepsi. Muskat jsem zrovna nemela a taky se polevka dala jist :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:09
Fakt dobrý.Jde to i bez muškát.květu a ořechu.Pro přívržence diet sojová smetana.Zahustit moukou ale i solamylem.Je to jedno.Česnek taky OK a i majoránka.No dle chuti
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Petra 2013-10-12 11:14
bych zapomněla je opravdu lepší to osolit a opepřit při vaření
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Anja 2014-12-12 14:25
Naprosto výborná polévka !!! Já tam přidala ještě NIVU a musím říct že to má grády :-) naprosto výborný recept
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
0 # Andrea 2015-02-09 19:58
Vyborna polevka! Urcite lze s ni jeste experimentovat na varianty jiz zminene (niva/cesnek). Nejsem zeleninovy gurman, ale tahle mi vazne moc chutnala a i vsichni doma si posmakli! Palec nahoru
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Plátky nových brambor s rajčaty a mozzar…

Ingredience na 4 porce:
800 g nových brambor typu A
250 g barevných cherry rajčátek
½ svazku ředkviček
1 malá červená řepa
150 g černých oliv
150 g mini mozzarelly
½ svazku pažitky
Dresink:
3 lžíce panenského olivového oleje
1 lžička hrubozrnné hořčice
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli

Popis přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, trvá to asi 20 minut.pak je slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a přepůlíme. Ředkvičky očistíme, umyjeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(1) Zobrazení:2819 Kategorie - Bramborové saláty

Velikonoční sekaná

Ingredience na 4 porce:
500 g vepřového masa
2 vejce
2 rohlíky
2 cibule
100 g eidamu
4 vařená vejce
100 g čerstvého špenátu
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
3 stroužky česneku
tymián

Popis přípravy:

Rohlíky nakrájíme a pokropíme vodou. Vymačkáme. Listy špenátu orestujeme na másle s nakrájenou cibulí a stroužkem česneku. Osolíme a dáme stranou. Maso umeleme, osolíme a opepříme, pak do něj vmícháme nakrájenou cibuli, vejce, namočené rohlíky, prolisovaný česnek,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Velikonoční recepty

Zmrzlinové sendviče

Ingredience:
210 g hladké mouky
50 g kakaa
½ lžičky jedlé sody
špetka soli
110 g másla
180 g cukru
pár kapek mátové esence
200 ml mléka
tuk na vymazání plechu
mouka na vyspání plechu
700 ml vanilkové zmrzliny
150 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
šlehačka ve spreji
čokoládové šupinky
čokoládová poleva
čokoládové trubičky
snítka máty

Popis přípravy:

Mouku, kakao, sodu a sůl spolu promícháme. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Pak k... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:300 Kategorie - Zmrzliny a poháry

Jehněčí filé s broskvemi

Ingredience:
600 g jehněčí kýty
sůl
hladká mouka
40 g másla
1 větší sklenice kompotovaných broskví
1 vejce

Popis přípravy:
Jehněčí kýtu nakrájíme na asi 50 g filátka, zlehka naklepeme, osolíme, pomoučíme a zprudka opečeme na oleji. Filátka vyndáme, olej slijeme, na pánev dáme máslo a filátka na něm znovu opečeme. Kompotované broskve necháme okapat, nakrájíme je na půlměsíčky, dvakrát je obalíme v hladké mouce a rozšlehaném vejci a nakonec je usmažíme v horkém oleji. Hotová filátka... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:842 Kategorie - Velikonoční recepty

Jablečný koláč na plech

Ingredience:
120 g cukru
250 ml mléka
20 g droždí
500 g mouky
1 vejce
60 g másla
špetka soli
strouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu
1 kg nakyslých jablk
3 sušenky
100 g rozinek nebo sušeného ovoce
1 lžička skořice
50 g nasekaných lískových oříšků

Popis přípravy:
Ve 3 lžících vlažného mléka rozmícháme 1 lžičku cukru a všechno droždí. Kvásek vlijeme do důlku v mouce proseté do mísy, posypeme jej moukou a necháme při pokojové... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:1142 Kategorie - Koláče



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:88858 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:87839 Kategorie - Krémové polévky

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(9) Zobrazení:57802 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:52205 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:

Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(24) Zobrazení:41541 Kategorie - Pizza