Italské tiramisu

Tisk
( 1 volba )

Ingredience:
75 g práškového cukru
250 g cukrářských piškotů
3-5 čerstvých vajec
500 g mascarpone
150 ml espressa
1 lžíce likéru Amaretto
trochu kakaového prášku

Popis přípravy:
Připravíme si šálek espressa, přidáme likér nebo mandlové aroma a necháme vychladnout. Vajíčka rozklepneme, do jedné mísy dáme žloutky, do druhé bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do krému a vmícháme k nim mascarpone. Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha a opatrně přimícháme do misky s masccarpone a žloutky. Nachystáme si hlubší nádobu a začneme namáčet cukrářské piškoty v kávě, piškoty by měly být z obou stran prosáklé, dejme ale pozor, aby nebyly úplně rozmočené. Piškoty skládáme jeden vedle druhého do pečící nádoby nebo mísy. Na ně pak natřeme vrstvu připraveného krému. Pokračujeme druhou řadou piškotů, na ně pak rozetřeme zbytek krému. Dezert vložíme alespoň na 5 hodin do lednice. Před servírováním ho přes sítko posypeme kakaovým práškem.