Ingredience:
75 g práškového cukru
250 g cukrářských piškotů
3-5 čerstvých vajec
500 g mascarpone
150 ml espressa
1 lžíce likéru Amaretto
trochu kakaového prášku
Popis přípravy:
Připravíme si šálek espressa, přidáme likér nebo mandlové aroma a necháme vychladnout. Vajíčka rozklepneme, do jedné mísy dáme žloutky, do druhé bílky. Žloutky ušleháme s cukrem do krému a vmícháme k nim mascarpone. Bílky se špetkou soli ušleháme dotuha a opatrně přimícháme do misky s masccarpone a žloutky. Nachystáme si hlubší nádobu a začneme namáčet cukrářské piškoty v kávě, piškoty by měly být z obou stran prosáklé, dejme ale pozor, aby nebyly úplně rozmočené. Piškoty skládáme jeden vedle druhého do pečící nádoby nebo mísy. Na ně pak natřeme vrstvu připraveného krému. Pokračujeme druhou řadou piškotů, na ně pak rozetřeme zbytek krému. Dezert vložíme alespoň na 5 hodin do lednice. Před servírováním ho přes sítko posypeme kakaovým práškem.
< Předchozí recept | Další recept > |
---|
Nejčtenějších 5 receptů
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Brokolicový krém
Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny
Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:115400 Kategorie - Krémové polévky
Nepečený dort ze zakysané smetany
Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve
Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:103890 Kategorie - Nepečené dorty
Boloňské špagety s mletým masem
Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra
Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:92269 Kategorie - Těstoviny s masem
Lívance I.
Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk
Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:73417 Kategorie - Palačinky a lívance
Pizza těsto z pizzerie
Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody
Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:65552 Kategorie - Pizza
Nejnovějších 5 receptů
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Guláš z hlívy
Ingredience na 4 porce:
1 kg hlívy ústřičné
500 g cibule
3 lžíce sádla
600-800 ml vody nebo vývaru
3 stroužky česneku
1,5 lžíce sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sušené majoránky
1 lžička kmínu
čerstvá majoránka na ozdobu
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
Popis přípravy:
Hlívu omyjeme, pokrájíme na proužky, cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a osmažíme do světle zlaté barvy. Vsypeme hlívu a zprudka orestujeme.... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:365 Kategorie - Houby
Pečený pstruh s tymiánovými bramborami
Ingredience na 4 porce:
4 čerstvý pstruzi
½ svazku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
2 citróny
800 g brambor
4 snítky čerstvého tymiánu
100 ml rostlinného oleje
sůl a pepř
Popis přípravy:
Brambory oloupeme, nakrájíme na klínky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka. Petržel a česnek nakrájíme nadrobno a promícháme. Citrón nakrájíme na tenké plátky. Ryby osolíme, opepříme, břicha naplníme petrželkou s česnekem a plátky citrónu. Dáme je do pekáčku, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody. Pečeme na... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:318 Kategorie - Ryby a mořské plody
Francouzské brambory s uzeným masem
Ingredience na 4 porce:
750 g brambor
200 g uzeného masa
2 cibule
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl a pepř
pažitka
Popis přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce skoro doměkka, necháme je zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a skládáme do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, končit by... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:322 Kategorie - Večeře
Tyčinky z tvarohového těsta
Ingredience na 50 kusů:
250 g hladké mouky
250 g másla
250 g měkkého tvarohu
špetka soli
vejce na potření
Posypání:
hrubozrnná sůl
sezamové semínko
mletá sladká paprika
nastrouhaný sýr
mák
kmín
Popis přípravy:
Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici hodinu odpočívat. Pracovní plochu poprášíme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Troubu vyhřejeme na 190°C. Ostrým nožem, kráječem na pizzu či rrádýlkem nakrájíme... Číst dál
Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:266 Kategorie - Slané pečivo
Špagetové placky s bylinkami
Ingredience na 4 porce:
250 g špaget
2 vejce
120 g čedaru
špetka soli
hrst čerstvé petrželky
hrst čerstvého libečku
olivový olej na smažení
Popis přípravy:
Špagety nalámeme na poloviny a uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme. V míse prošleháme vajíčka, přimícháme nastrouhaný sýr, sůl, pozor na slanost sýra a jemně nasekané bylinky. Vmícháme špagety. V lívanečníku rozehřejeme olivový olej a smažíme malé placky. Ty necháme okapat na papírové utěrce.
Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:300 Kategorie - Bezmasé těstoviny