Italská bábovka

Tisk
( 13 volby ) Ingredience:
2 hrnky polohrubé mouky
250 g másla nebo rostlinného tuku (Hera, Lukana)
1 hrnek cukru krupice
3 lžíce rumu
4 vejce
1 lžička skořice
1 balíček bonbonů Milánská směs
1 prášek do pečiva
špetka soli
Poleva:
100 g čokolády na vaření
100 g ztužený 100 % tuk
Na ozdobu:
20g čokoládových pecek nebo jiných čokoládových ozdob

Popis přípravy:
Máslo utřeme s cukrem a rumem. Postupně zašleháváme vejce a třeme do zhoustnutí. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořicí a solí. Nakonec přidáme Milánskou směs. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 1 hodinu. Po vychladnutí bábovku polijeme čokoládovou polevou, zdobíme čokoládovými peckami a čerstvým ovocem.