Dušené kuře na červeném víně

Tisk
( 2 volby ) Ingredience:
4 kuřecí stehna
300 g kuřecích prsou s kostí a kůží
4 cibule
8 stroužků česneku
800 g velkých rajčat
4 zelené feferonky
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
5 lžic olivového oleje
4-5 lžic brandy
150 ml červeného vína (chianti)
šťáva z 1 citrónu
1 lžička cukru

Popis přípravy:
Kuřecí díly nejdříve očistíme, propláchneme a dobře osušíme. Stehna potom rozpůlíme a prsa rozčtvrtíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Rovněž všechny stroužky česneku oloupeme a rozklepeme je naplocho. Rajčata a feferonky opláchneme, rozmarýn opereme a vše ubrouskem osušíme. Ve velkém pekáči rozehřejeme olej a kuřecí díly v něm za občasného obracení opečeme. Pak přidáme cibuli s česnekem a také je krátce orestujeme. Maso dochutíme solí a mletým pepřem a podlijeme ho brandy, červeným vínem, šťávou z 1 citrónu a asi 120 ml vody. Nakonec do pekáče přidáme rajčata, feferonky, snítky rozmarýnu a také lžičku cukru. V předehřáté troubě na 200°C dusíme přibližně 40 minut. Kuře servírujeme s vypečenou šťávou.