Drůbeží polévka na italský způsob

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
400 g libového vykostěného kuřecího masa
1,25 l vody
sůl a pepř
1 cibule
1 pórek
kousek celeru
4 rajčata
1 hřebíček
2 vejce
šťáva z ½ citrónu
1 žemle
1 lžička rostlinného oleje
50 g tvrdého sýra
najemno nasekaná zelená petrželová nať

Popis přípravy:
Vykostěné drůbeží maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do studené vody, osolíme a vaříme 30 minut. Potom vložíme očištěnou nakrájenou cibuli, nakrájený očištěný celer a pórek, oloupaná nakrájená rajčata, hřebíček a vše spolu uvaříme doměkka. Vejce ušleháme spolu s citrónovou šťávou, zalijeme trochou chladného vývaru, rozmícháme a přidáme do polévky. Nakonec opepříme a krátce povaříme. Žemli nakrájíme na tenké plátky a opečeme na troše rostlinného oleje. |Do každé porce polévky vložíme jeden opečený plátek žemle a posypeme najemno nasekanou petrželovou natí  a strouhaným sýrem.