Cannoli plněné ricottovým krémem

Tisk
( 0 volby )

Ingredience na 4 poce:
Těsto:
250 g hladké mouky
30 g moučkového cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička instantní kávy
1 lžička soli
50 g sádla
1 vejce
2 lžíce dezertního vína Marsala
2 lžíce bílého vinného octa
olej na smažení
Náplň:
500 g ricotty
150 g moučkového cukru
2 lžičky pomerančové kůry
1 lžíce pomerančové šťávy
100 g nasekaných pistáciových oříšků

Popis přípravy:
V míse smícháme mouku s cukrem, skořicí, kávou a solí. Přidáme sádlo a vejce a lehce promícháme. Pak postupně vléváme víno smíchané s octem a zpracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalené ve fólii ho necháme odležet do druhého dne. Ricottu smícháme s cukrem, pomerančovou kůrou a dáme do ledničky. Druhý den ji propasírujeme přes jemné síto a smícháme s pomerančovou šťávou. Odleželé těsto rozválíme na pláty. Nakrájíme z něj čtverce. Ty natočíme na trubičky tak, aby se dva rohy překryly a spojily do trubičky. V kastrolu zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Vkládáme trubičky s těstem a smažíme je dokřupava. Necháme je na papírovém ubrousku okapat. Vychladlé trubičky těsta sejmeme opatrně z kovových trubiček. Ricottu pomocí cukrářského sáčku nastříkáme do trubiček. Konce posypeme nasekanými pistáciemi. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.