Calzone

Tisk
( 13 volby ) Ingredience:
125 g sýra ricotta
250 g rajčat
60 g mozzarelly
2 stroužky česneku
30 g vypeckovaných černých oliv
60 g žampionů
1 zelená paprika
½ lžičky organa
sůl a pepř
rozšlehané vejce na potření
Těsto:
7 g aktivního sušeného droždí
½ lžičky cukru
500 g polohrubé mouky
½ lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
275 ml vlažné vody

Popis přípravy:
Přísady na těsto smícháme. Lehce vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme ručně vařečkou nebo pomocí elektrického hnětače. Utvoříme kouli a dáme ji do mísy. Pokryjeme naolejovanou fólií a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude. Těsto přeneseme na pomoučený vál a rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, oloupaná a nakrájená rajčata bez semen, nakrájenou mozzarellu, nasekaný česnek, nakrájené olivy a houby, očištěnou a nakrájenou papriku bez semen a oregano, okořeníme. Na polovinu těstového kolečka dáme čtvrtinu náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přeložíme, aby se náplň uzavřela. Smáčkneme okraje a povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240°C a pečeme 15 minut.