Hamburgery

Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

Tisk
( 9 volby ) Ingredience:
700 ml mléka
200 g semoliny
1 lžíce nadrobno nakrájené bazalky
4 na slunci sušená rajčata v oleji
2 vejce
55 g másla
máslo na vymazání
85 g strouhaného parmazánu
sůl a pepř
Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
1 červená paprika
225 g rajčat
1 lžíce rajčatového pyré
1 lžička hnědého cukru
1 lžíce nasekané bazalky
1 bobkový list
sůl a pepř

Popis přípravy:
Mléko nalijeme do hrnce a přivedeme těsně pod bod varu. Za stálého míchání nasypeme semolinu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme 2 minuty, až je směs hustá a hladká. Vmícháme bazalku, okapaná a nadrobno nakrájená rajčata, lehce rozšlehaná vejce, polovinu másla a polovinu parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme tak dlouho, až se všechny přísady spojí, pak směs nalijeme do mělké mísy nebo do pekáčku a povrch uhladíme. Nejméně hodinu necháme uležet a necháme zchladnout a ztuhnout. Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Slabě pomoučenou kulatou formičkou vykrajujeme ze ztuhlé semoliny kolečka. Odkrojené zbytky dáme na dno misky a na ně rozložíme kolečka. Kolečka potřeme rozehřátým zbytkem másla a posypeme zbývajícím parmazánem. Pečeme v troubě rozehřáté na 190°C přibližně 30-35 minut. K přípravě rajčatové omáčky rozehřejeme v hrnci se silným dnem olivový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, nakrájenou papriku bez semen, nakrájená rajčata zbavené slupky a opékáme při nízké teplotě asi 5 minut, až zelenina změkne, občas zamícháme. Nezapomeneme přidat bobkový list a bazalku a dochutit lžičkou hnědého cukru. Omáčku podáváme s gnocchi.

Komentáře  

 
0 # Anonimka 2011-06-27 08:02
Italská kuchyně je velice dobrá a pestrobarevná, na Italské kuchyni mi nejvíce chutnají různé pesta z bylin a výborné jsou i Italské těstoviny s různými omáčkami např:rajčatová, sýrová apd ...... ;-) :lol:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:115400 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:103890 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:92269 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:73417 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:65552 Kategorie - Pizza



Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Guláš z hlívy

Ingredience na 4 porce:
1 kg hlívy ústřičné
500 g cibule
3 lžíce sádla
600-800 ml vody nebo vývaru
3 stroužky česneku
1,5 lžíce sladké papriky
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sušené majoránky
1 lžička kmínu
čerstvá majoránka na ozdobu
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř

Popis přípravy:
Hlívu omyjeme, pokrájíme na proužky, cibuli nakrájíme nadrobno. Ve velkém hrnci necháme rozpustit sádlo, přidáme cibuli a osmažíme do světle zlaté barvy. Vsypeme hlívu a zprudka orestujeme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:365 Kategorie - Houby

Pečený pstruh s tymiánovými bramborami

Ingredience na 4 porce:
4 čerstvý pstruzi
½ svazku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku
2 citróny
800 g brambor
4 snítky čerstvého tymiánu
100 ml rostlinného oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na klínky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka. Petržel a česnek nakrájíme nadrobno a promícháme. Citrón nakrájíme na tenké plátky. Ryby osolíme, opepříme, břicha naplníme petrželkou s česnekem a plátky citrónu. Dáme je do pekáčku, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody. Pečeme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:317 Kategorie - Ryby a mořské plody

Francouzské brambory s uzeným masem

Ingredience na 4 porce:
750 g brambor
200 g uzeného masa
2 cibule
4 vejce
250 ml smetany ke šlehání
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání
sůl a pepř
pažitka

Popis přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce skoro doměkka, necháme je zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Pekáček vymažeme sádlem, vysypeme strouhankou a skládáme do něj brambory, na ně uzené maso a cibuli. Vrstvíme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny, končit by... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:322 Kategorie - Večeře

Tyčinky z tvarohového těsta

Ingredience na 50 kusů:
250 g hladké mouky
250 g másla
250 g měkkého tvarohu
špetka soli
vejce na potření
Posypání:
hrubozrnná sůl
sezamové semínko
mletá sladká paprika
nastrouhaný sýr
mák
kmín

Popis přípravy:
Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do potravinářské fólie a necháme v lednici hodinu odpočívat. Pracovní plochu poprášíme moukou a z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm. Troubu vyhřejeme na 190°C. Ostrým nožem, kráječem na pizzu či rrádýlkem nakrájíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:266 Kategorie - Slané pečivo

Špagetové placky s bylinkami

Ingredience na 4 porce:
250 g špaget
2 vejce
120 g čedaru
špetka soli
hrst čerstvé petrželky
hrst čerstvého libečku
olivový olej na smažení

Popis přípravy:

Špagety nalámeme na poloviny a uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme. V míse prošleháme vajíčka, přimícháme nastrouhaný sýr, sůl, pozor na slanost sýra a jemně nasekané bylinky. Vmícháme špagety. V lívanečníku rozehřejeme olivový olej a smažíme malé placky. Ty necháme okapat na papírové utěrce.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:300 Kategorie - Bezmasé těstoviny