Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Salámový Kasulet

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
375 g sušených bílých fazolí
2 lžíce olivového oleje
500 g vepřových klobás
250 g uzené slaniny
2 velké cibule
250 g česnekového salámu
800 g konzervovaných rajčat
300 ml kuřecího vývaru
150 ml suchého bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
3 snítky tymiánu
několik stonků petrželové natě
sůl a pepř
175 g čerstvé strouhanky
nasekaná petrželová nať

Popis přípravy:
Do velké mísy dáme fazole, zalijeme je dostatečným množství studené vody a necháme přes noc namočené. Fazole ocedíme, necháme okapat a propláchneme je proudem studené vody. Potom je dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme je zprudka 10 minut, potom 30 minut zvolna, až změknou. Necháme je okapat. V pánvi rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme olej a na kolečka nakrájené klobásy a opečeme. Z tuku je vyjmeme. Z pánve slijeme všechen tuk, kromě jedné polévkové lžíce, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut opékáme, až změkne. Do pánve vrátíme klobásy, přidáme fazole, česnekový salám nakrájený na 2,5 cm kousky, utřený česnek, nakrájená rajčata, víno, vývar, rajský protlak, tymián, petržel, podle chuti sůl a pepř a promícháme. Vše vložíme do zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě při 160°C. Pak kasulet vyjmeme z trouby, zasypeme stejnoměrnou vrstvou strouhanky a pokapeme scezeným tukem. Již nepřikrýváme a vrátíme jej na 15-20 minut do trouby, aby se strouhanka dozlatova propekla. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Králičí terina

ngredience na 6 porcí:
1 vykostěný králík
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g strouhanky
plnotučné mléko na zalití
olivový olej
300 g mletého vepřového masa
1 vejce
½ hrnku smetany
1 lžíce koňaku
čerstvé bylinky podle chuti
sůl a pepř

Popis přípravy:
Maso nakrájíme. Cibuli nasekáme. Česnek prolisujeme. Strouhanku zalijeme trochou mléka. V pánvi na oleji orestujeme cibuli, přidáme králičí maso a opékáme asi 5 minut. Pak vmícháme strouhanku, mleté maso, vejce, smetanu, koňak a nasekané bylinky.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:28 Kategorie - Francouzská kuchyně

Levandulová karamelová omáčka

Ingredience na 300 ml:
200 g krupicového cukru
125 ml smetany ke šlehání
1 lžička sušené levandule
60 g másla
velká špetka soli

Popis přípravy:
Smetanu vlijeme do kastrůlku, přidáme levanduli a pomalu přivedeme k varu. Pak ji stáhneme z ohně a necháme odležet alespoň 3 hodiny, aby do sebe vtáhla chuť levandule. Nakonec ji scedíme. Do velké pánev se silným dnem nasypeme cukr, sůl a zalijeme jej 250 ml vody. Promícháme a vaříme na mírném ohni, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Omáčky

Mořský vlk pečený v soli

Ingredience na 4 porce:
2 kg celého mořského vlka
1 malý citrón
½ malého fenyklu
1 hrst hladkolisté petržele
4 kg hrubé soli
4 bílky
Jogurtový dip:
1 hrst čerstvé máty
200 g bílého jogurtu
sůl a pepř

Popis přípravy:
Rybu omyjeme a pečlivě osušíme. Citrón nakrájíme na tenká kolečka, fenykl na nudličky a petrželku nahrubo. Promícháme a nacpeme směs vlkovi do břicha tak, aby ingredience nevyčnívaly ven. Ve velké míse smícháme sůl a bílky a asi... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:8 Kategorie - Recepty na Vánoce

Čokoládový dortík

Ingredience na 1 plech:
Těsto:
3 vejce
1 lžička citrónové šťávy
80 g moučkového cukru
70 g polohrubé mouky
2 lžičky holandského kakaa
Čokoládová pěna:
100 g hořké čokolády 70%
100 g mléčné čokolády
2 cl koňaku
2 cl silného espressa
5 vajec
3 lžíce vanilkového cukru
Poleva:
200 g krupicového cukru
150 g hořké čokolády

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 200°C, plech vyložíme papírem na pečení. Bílky a citrónovou šťávu šleháme a postupně přidáváme cukr, až... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Pečené dorty

Kapoun po louisiansku

Ingredience na 6 porcí:
1 kapoun (mladý kohout)
sůl a pepř
rostlinný olej
kuřecí vývar
2 lžíce másla
150 g sušených švestek
100 g rozinek
2 lžíce nasekaných arašídů
1 lžíce nasekané petržele

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 180°C. Kapouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme a vložíme do pekáče (nohy můžeme svázat motouzem). Pokapeme olejem, přidáme máslo a zalijeme trochou vývaru. Pak ještě kapouna obložíme sušenými švestkami, rozinkami a arašídy. Přiklopíme a pečeme hodinu. Občas podléváme. Nakonec... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:8 Kategorie - Americká kuchyně



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112709 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101474 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90953 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72378 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63690 Kategorie - Pizza