Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Salámový Kasulet

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
375 g sušených bílých fazolí
2 lžíce olivového oleje
500 g vepřových klobás
250 g uzené slaniny
2 velké cibule
250 g česnekového salámu
800 g konzervovaných rajčat
300 ml kuřecího vývaru
150 ml suchého bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
3 snítky tymiánu
několik stonků petrželové natě
sůl a pepř
175 g čerstvé strouhanky
nasekaná petrželová nať

Popis přípravy:
Do velké mísy dáme fazole, zalijeme je dostatečným množství studené vody a necháme přes noc namočené. Fazole ocedíme, necháme okapat a propláchneme je proudem studené vody. Potom je dáme do kastrolu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme je zprudka 10 minut, potom 30 minut zvolna, až změknou. Necháme je okapat. V pánvi rozškvaříme slaninu nakrájenou na nudličky, přidáme olej a na kolečka nakrájené klobásy a opečeme. Z tuku je vyjmeme. Z pánve slijeme všechen tuk, kromě jedné polévkové lžíce, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut opékáme, až změkne. Do pánve vrátíme klobásy, přidáme fazole, česnekový salám nakrájený na 2,5 cm kousky, utřený česnek, nakrájená rajčata, víno, vývar, rajský protlak, tymián, petržel, podle chuti sůl a pepř a promícháme. Vše vložíme do zapékací mísy. Přikryjeme a 1 hodinu dusíme v předehřáté troubě při 160°C. Pak kasulet vyjmeme z trouby, zasypeme stejnoměrnou vrstvou strouhanky a pokapeme scezeným tukem. Již nepřikrýváme a vrátíme jej na 15-20 minut do trouby, aby se strouhanka dozlatova propekla. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nadýchaná čokoládová pěna

Ingredience na 4 porce:
100 g hořké čokolády
100 g mátové čokolády
4 žloutky velikosti M
2 balíčky vanilkové cukru
450 g smetany ke šlehání 35%
25 g čokoládových hoblinek
máta na ozdobu

Popis přípravy:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Žloutky a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha a menší část si necháme na zdobení. Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do vaječné směsi, opatrně přidáme větší část šlehačky a vytvoříme pěnu. Pěnou naplníme sáček na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Zmrzliny a poháry

Piadina romagnola

Ingredience na 4-6 porcí:
2 lžičky sušeného droždí
150 g sádla
sůl
500 g hladké mouky označené „00“
hladká mouka na podsypání
1 lžička jedlé sody

Popis přípravy:
V asi 200 ml vody rozmícháme sušené droždí a přidáme rozpuštěné sádlo. Osolíme a začneme zadělávat s moukou prosetou s jedlou sodou. Podle potřeby přidáme ještě trochu vody. Hotové těsto překryjeme čistou utěrkou a necháme asi 30 minut odležet a mírně nakynout. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na tenký plát a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:21 Kategorie - Italská kuchyně

Pivní sýr

Ingredience na 2-3 porce:
250 g měkkého tvarohu
100 ml světlého piva
½ lžičky sladké papriky
½ lžičky drceného kmínu
špetka chilli
sůl a mletý pepř

Popis přípravy:

Měkký tvaroh (lepší je kostka než vanička) smícháme s pivem a uvedeným kořením. Uzavřeme do sklenice a necháme při pokojové teplotě zhruba 5 dní vyzrát. Odleželý sýr důkladně promícháme nebo promixujeme a podáváme s pečivem a posypaný pažitkou nebo jemně nasekaným pórkem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:0 Kategorie - Sýrové dobroty

Čatní z červené cibule

Ingredience na 1 sklenici 0,5 l:
5-6 středně velkých červených cibulí
1 šalotka
2 lžíce másla
100 ml balzamikového octa
3 vrchovaté lžíce třtinového cukru
1 lžíce medu
50 ml vinného octa nebo červeného vína
sůl a pepř

Popis přípravy:
Cibuli nakrájíme na kolečka, šalotku najemno. V kastrůlku necháme přepustit máslo a pak na něm lehce podusíme cibuli a šalotku. Když cibule zesklovatí, zalijeme balzamikem a vinným octem nebo vínem. Necháme dusit, postupně přidáme třtinový cukr a med,... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:69 Kategorie - Zavařená zelenina

Jihoamerická salsa s pečenou rybou

Ingredience na 4-6 porcí:
4 menší mořští vlci
1 limetka
tapioca nebo solamyl na poprášení ryb
150 m panenského olivového oleje
Salsa:
250 g cherry rajčat
2 červené cibule
1 svazek koriandru
2-3 sterilované jalapenos papričky
1 svazek ředkviček
1 ne zcela zralé avokádo
1 ledový salát
2 uvařené kukuřice
1 červený pomeranč
100 ml panenského olivového oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:
Kůži ryb několikrát příčně nařízneme. Ochutíme solí a potřeme šťávou z limetky. Pečlivě je poprášíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:42 Kategorie - Ryby a mořské plody



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:112596 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(38) Zobrazení:101178 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:90765 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:72270 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:63487 Kategorie - Pizza