Francouzská hrášková polévka

Tisk
( 4 volby ) Ingredience:
1 velká cibule
30 g másla
375 g salátových listů
1 lžíce hladké mouky
1,5 g čerstvých hrachových lusků
1,25 l drůbežího nebo zeleninového vývaru
½ lžičky cukru
2 snítky máty
sůl a pepř
čerstvá máta na ozdobení

Popis přípravy:
Zahřejeme máslo v hrnci, přidáme cibuli nahrubo nakrájenou a na mírném ohni ji za občasného míchání zpěníme, až změkne. Přidáme nahrubo nakrájený salát a vše za stálého míchání 2 minuty opékáme. Přisypeme mouku a mícháme ještě 2 minuty. Pak přidáme nevyloupaný hrášek, vývar, cukr a snítky máty. Přivedeme k varu, přikryjeme a za občasného míchání pozvolna vaříme 10-20 minut až je hrášek měkký. Odstraníme snítky máty a polévku rozmixujeme. Polévku znovu prohřejeme a dle chuti osolíme a opepříme. Zdobíme jemně sekanou mátou.