Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Filtr na název receptu  
Číslo Název receptu Recept vložil Zobrazení
1 Filipínská kari rýže s kokosem recept-recepty.cz 13301
2 Filipínská rýže s rybou recept-recepty.cz 14500
3 Kuřecí Adobo recept-recepty.cz 14760

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pažitková omeleta s červenou čočkou a ra…

Ingredience na 2 porce:
4 vejce
150 g cherry rajčátek
125 g mozzarelly
50 g šunky na kostičky
50 g červené čočky
1 šalotka
1 stroužek česneku
1 svazek pažitky
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce zakysané smetany
sůl a pepř
kari koření

Popis přípravy:

Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Pažitku očistíme a nasekáme nadrobno. Česnek i šalotku oloupeme. Česnek rozdrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme s pažitkou, šalotkou a česnekem. Osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Dobroty z vajec

Vepřová plec z jednoho hrnce

Ingredience:
3 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové plece
sůl a pepř
1 velká cibule
6 stroužků česneku
3 lžíce mleté sladké papriky
mletá sladká paprika na dochucení
½ lžičky červených chilli vloček
800 g konzervovaných rajčat
1,5 l kuřecího vývaru
350 g dlouhozrnné rýže
½ hlávky zelí

Popis přípravy:
Maso nakrájíme na 2,5 cm kostky, cibuli nakrájíme na kostky, česnek na tenké plátky. Hlávkové zelí nakrájíme na menší kousky. Ve velkém hrnci rozpálíme 2 lžíce... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1 Kategorie - Vepřové maso

Kapustičkové placky s mletým masem

Ingredience:
600 g růžičkové kapusty
4 šalotky
2-3 stroužky česneku
500 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 lžíce tymiánu
1 lžíce majoránky
1 lžička kurkumy
1 vejce
strouhanka
olej na smažení
špetka soli a pepře

Popis přípravy:
Celé omyté kapustičky předvaříme ve vodě doměkka, asi 5 minut. Poté je scedíme a necháme vychladnout. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno, krátce orestujeme na oleji a také necháme vychladnout. Smícháme mleté maso, nasekané kapustičky, šalotku a česnek. Osolíme, opepříme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:2 Kategorie - Večeře

Kedlubnová polévka

Ingredience na 2 porce:
4 kedlubny
2 lžíce másla
¼ kostky zeleninového bujonu
3 brambory
0,25 l smetany na vaření
2 žemle
muškátový oriešok
sůl a pepř
čerstvá petrželka

Popis přípravy:

2 kedlubny rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme. Zbylé 2 kedlubny a brambory nakrájíme na malé kostičky a prudce orestujeme. Následně zalijeme připraveným vývarem ze zeleninového bujonu, okořeníme muškátovým oříškem, dle chuti přisolíme a vaříme doměkka. 2 uvařené kedlubny najemno rozmixujeme a přidáme do připraveného vývaru. Přidáme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:3 Kategorie - Krémové polévky

Slaný listový koláč

Ingredience:
1 listové těsto
250 g kysaného zelí
180 g zakysané smetany
150 g anglické slaniny
8 plátků šunky od kosti
2 vejce
1 dcl bílého vína
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
hladká mouka na posypání válu
sůl a pepř

Popis přípravy:
Zelí scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme ji. Pak přidáme zelí, podlijeme vínem a dusíme asi... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Zobrazení:2 Kategorie - Slané koláče



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:104085 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:98373 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:82348 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:64434 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:60722 Kategorie - Pizza