Pečená kachna s kysaným zelím a jablky

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 kachna
sůl a pepř
mletá červená paprika
600 g kysaného zelí
4 jablka
3 zrnka celého černého pepře
2 bobkové listy
drůbeží vývar

Popis přípravy:
Kachnu vykucháme, očistíme, omyjeme, vložíme do osolené vody a vaříme 15 až 20 minut. Potom ji vyjmeme, osušíme, osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a posypeme mletou červenou paprikou. Kysané zelí promícháme s oloupanými nakrájenými jablky bez jádřinců. Polovinu připraveného kysaného zelí rozložíme na dno vymazaného pekáče a druhou polovinou naplníme kachnu. Do pekáče dáme celý černý pepř, bobkové listy a naplněnou kachnu, podlijeme vývarem a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.