Kohoutek flamendr

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 kuře
0,1 dl rybízového sirupu
1 dl červeného vína
2 lžíce medu
1 lžíce sójové omáčky
2 cibule
1 stroužek česneku
sůl
1 hrst rozinek
2 cl pálenky
2 kapie
1/4 l ananasového kompotu
sůl a pepř
sladká mletá paprika
chilli
zázvor
drcený kmín
citrónová šťáva
glutasol.

Popis přípravy:
Kuře vykostíme, tuk a kůži nakrájíme na drobné kousky, vysmažíme. Maso nakrájíme na malé plátky a naložíme do směsi připravené z rybízového sirupu, vína, sójové omáčky, medu, koření, utřeného česneku se solí a 1 drobně nakrájené cibule. Necháme ležet asi 2 hodiny. Dáme na vysmahnutý tuk, opékáme a až je maso skoro měkké, přidáme kapii krájenou na nudličky, rozinky, které jsme před tím namočili do pálenky a ananasový kompot. Ještě chvíli prohřejeme a dochutíme glutasolem a citrónovou šťávou.