Kohout na víně

Tisk
( 1 volba ) Ingredience:
1 mladý kohout
sůl a pepř
150 g anglické slaniny
150 g mladé cibulky
4 lžíce oleje
2 lžíce koňaku
0,5 l dezertního červeného vína
150 g žampionů
20 g hladké mouky
1 stroužek česneku

Popis přípravy:

Omytého a očištěného kohouta rozporcujeme, povaříme v osolené vodě, vyjmeme a osušíme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme cibulky nakrájené nadrobno a zpěníme. Do tohoto základu vložíme maso, polijeme je olejem, opečeme, okořeníme mletým černým pepřem, polijeme teplým koňakem a zapálíme. Když alkohol shoří, maso polijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme žampiony, mouku opraženou nasucho a vše spolu udusíme doměkka. Hotové ochutíme rozetřeným česnekem.