Pomazánky, másla

Snídaně a večeře

Obiloviny a luštěniny

Chleba, rohlíky, housky


Kohout na víně

Tisk
( 0 volby )

Ingredience:
1 mladý kohout
sůl a pepř
150 g anglické slaniny
150 g mladých cibulek
4 lžíce oleje
2 lžíce koňaku
0,5 l dezertního červeného vína
150 g žampionů
20 g hladké mouky
1 stroužek česneku

Popis přípravy:
Očistěného a omytého kohouta rozporcujeme, povaříme v osolené vodě, vyjmeme a osušíme.  Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme, přidáme cibulky nakrájené nadrobno a zpěníme. Do tohoto základu vložíme maso, polijeme je olejem, opečeme, okořeníme mletým černým pepřem, polijeme teplým koňakem a zapálíme. Když alkohol shoří, maso polijeme vínem a pod pokličkou dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme žampiony, mouku opraženou nasucho a vše spolu udusíme doměkka. Hotové ochutíme rozetřeným česnekem. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krém z řeřichy

Ingredience:
750 ml drůbežího vývaru
200 ml smetany
2 vaničky řeřichy
1 cibule
1 menší pórek
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
sůl

Popis přípravy:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z pórku použijeme pouze světlou část, kterou podélně nakrojíme, důkladně promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Řeřichu odstřihneme z vaničky a očistíme. Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme cibuli a pórek a necháme zesklovatět a zavadnout. Cibule ani pórek by neměly zezlátnout. Osolíme, zaprášíme moukou a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:53 Kategorie - Krémové polévky

Pomalu pečená plec s citrusovou marinádo…

Ingredience:
2,2-2,5 vepřové plece
1 cibule
2 stroužky česneku
240 ml čerstvé citrónové šťávy
240 ml čerstvé pomerančové šťávy
2 lžíce octa
1 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce sušeného česneku
1,5 lžičky mletého kmínu
1 lžíce worcesterské omáčky

Popis přípravy:

V rendlíku rozehřejeme olivový olej, necháme na něm zesklovatět nasekanou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a ještě 1-2 minuty opékáme. Přilijeme citrónovou a pomerančovou šťávu, přivedeme k varu a necháme jemně probublávat... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1109 Kategorie - Vepřové maso

Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a …

Ingredience:
1 cibule
1 svazek čerstvého koriandru
2 lžíce másla
2 střední batáty
2 mrkve
1 l zeleninového vývaru
2 pomeranče
špetka mletého muškátového oříšku
2 lžíce bílého a černého sezamu
sůl a pepř

Popis přípravy:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Odříznuté stonky koriandru nasekáme, lístky uschováme v chladu na dokončení. Obojí restujeme a v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut. Oloupané batáty a mrkve nakrájíme na větší kostky, přidáme do hrnce a... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:45 Kategorie - Krémové polévky

Vařené koleno s hořčicí a křenem

Ingredience:
1 vepřové koleno
½ celeru
1 mrkev
1 petržel
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sůl a pepř
žitný chléb
hořčice
čerstvý nebo sterilovaný křen
Marináda:
100 ml olivového oleje
100 ml piva
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička medu
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
sůl a pepř

Popis přípravy:
Celé koleno vaříme s celerem, mrkví a petrželí, novým kořením, bobkovým listem a pepřem v osolené vodě asi 1 hodinu. Doba vaření záleží na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:1114 Kategorie - Vepřové maso

Teplý zeleninový salát se semínky

Ingredience:
1 ředkev
1 červená cibule
2 mrkve
1 balíček salátu Ceasar
2 lžíce dýňových nebo piniových semínek
1 lžíce balsamica
1 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Popis přípravy:

Ředkev nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na měsíčky a mrkev na kolečka. Jednotlivou zeleninu, potřenou olejem, položíme na plech a pečeme v troubě 15-20 minut. Připravíme si zálivku z medu a balsamica a listový salát, upečenou zeleninou přendáme do mísy, přidáme hrst salátu, zakápneme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:29 Kategorie - Zeleninové saláty



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brokolicový krém

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:101439 Kategorie - Krémové polévky

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(36) Zobrazení:97764 Kategorie - Nepečené dorty

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:
Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(12) Zobrazení:79697 Kategorie - Těstoviny s masem

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:
Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:62001 Kategorie - Palačinky a lívance

Pizza těsto z pizzerie

Ingredience:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 kostka droždí
2,5 dcl studené vody

Postup přípravy:
Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(30) Zobrazení:58199 Kategorie - Pizza