Guláš s hroznovým vínem

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
1 slepice
1 cibule
2 lžíce másla
sůl a pepř
citrónová šťáva
1 trojúhelník taveného sýra
1 dl smetany
1 lžíce hladké mouky
6 lžic hroznového vína
vývar

Popis přípravy:
Slepici z půlky uvaříme v osolené vodě, vybereme, obereme a maso nakrájíme na kostky, ze zbytků uvaříme maso. Cibuli nakrájíme najemno. Na másle zpěníme cibuli, přidáme maso pokapané citrónovou šťávou, osolené, opepřené, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vytáhneme, ke šťávě přidáme tavený sýr a smetanu smíchanou s hladkou moukou. Zavaříme, přidáme hroznové víno, vrátíme maso a prohřejeme.