Snídaně a večeře

Pomazánky, másla

Chleba, rohlíky, housky


Kuřecí salát s broskví

Tisk
( 0 volby ) Ingredience:
pečené (grilované) kuře
kompotované broskve
pórek
kysaná smetana
majolka
sůl
pepř dle chuti

Popis přípravy:
Maso z grilovaného kuřete obereme, nakrájíme na kousky, přidáme na kostičky nakrájené broskve, na kolečka nakrájený pórek, vše spojíme kysanou smetanou a majolkou smíchanou v poměru 1:1. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s bílým pečivem.

Nejnovějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Losos s restovanými ředkvičkami

Ingredience:
60 g másla
6 porcí lososového filé (po 150 g)
20 cl muškátového vína
2 svazky červených ředkviček
2 lžíce akátového medu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky arašídového oleje
1 lžička mletého zázvoru

Popis přípravy:
Nejdřív si připravíme marinádu tak, že v misce smícháme med, arašídový olej, sójovou omáčku, víno a zázvor. Marinádou potřeme lososové plátky z obou stran a necháme přibližně 15 minut odstát. Očištěné ředkvičky nakrájíme na tenké kolečka.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:55 Kategorie - Ryby a mořské plody

Smetanové chlebíčkové řezy

Ingredience na 4 porce:
Těsto:
3 vejce
4 lžíce krystalového cukru
1 lžíce oleje
1 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce polohrubé mouky
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
krém:
200 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 žloutky
3 lžíce krystalového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
200 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

Popis přípravy:

Připravíme těsto. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny, přidáme olej, citrónovou šťávu a z bílků ušlehaný... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:12 Kategorie - Řezy

Brynzový bjaľoš

Ingredience:
500 g polohrubé mouky
1 vejce
vepřové sádlo
sůl
Náplň:
500 g brynze
2 brambory
1 vejce
1 dl kyslého mléka
sůl
cukr
pažitka
Kvásek:
1 lžíce mléka
1 lžíce mouky
1 lžička droždí
1 lžička cukru

Popis přípravy:
Nejdřív si z proseté mouky, mléka, droždí, cukru uděláme kvásek a odložíme na teplé místo kynout. Pak přidáme 500 g mouky, vejce, trochu sádla, soli a vypracujeme hladké těsto. Po rozdělení na dvě polovičky vyformujeme z každé... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:39 Kategorie - Slovenská kuchyně

Uzené rolky s omáčkou

Ingredience na 2 porce:
250 g uzeného masa
200 g brambor
1 větší cibule
sterilovaný křen
zakysaná smetana
sůl a pepř
hořčice
pažitka
2 bobkové listy
2 stroužky česneku

Popis přípravy:
Uzené maso uvaříme ve vodě, do které jsme přidali bobkový list, a celé stroužky česneku. Po vychladnutí maso nakrájíme na plátky. Mezitím zakysanou smetanu ochutíme sterilovaným křenem, podle chuti přidáme sůl, pepř, hořčici a spolu promícháme. Omáčkou potřeme plátky nakrájeného masa, stočíme a zavážeme pažitkou. Cibuli... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:21 Kategorie - Velikonoční recepty

Uzené maso v chlebovém těstě

Ingredience na 9 porcí:
800 g uzeného masa
1 balení chlebového těsta
tykvové semínka
2 stroužky česneku
bobkový list

Popis přípravy:
Uzené maso dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme oloupané stroužky česneku, bobkový list a 15 minut povaříme. Pak maso vybereme a necháme vychladnout. Chlebové těsto připravíme podle návodu. Vychladlé maso obalíme těstem, povrch těsta posypeme tykvovými semínky, uložíme na plech vyložený papírem na pečení a ve vyhřáté troubě upečeme.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Napište první komentář! Zobrazení:14 Kategorie - Velikonoční recepty



Nejčtenějších 5 receptů

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nepečený dort ze zakysané smetany

Ingredience:
3 kelímky zakysané smetany
4 lžíce moučkového cukru
2 balíčky piškotů
5 plátků želatiny
máslo na vymazáni formy
kokos na vyspání formy
červené želé
500 g ovoce - jahod, meruňky, broskve

Popis přípravy:
Dno a boky tukem vymazané a kokosem vysypané dortové formy vyložíme piškoty. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a rozpuštěnou plátkovou želatinou. Směsí zalijeme piškoty. Stejně uděláme ještě jednu vrstvu, na kterou dáme ovoce nakrájené na kousky. Ovoce zalijeme červenou želatinou a dáme na... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(35) Zobrazení:78148 Kategorie - Nepečené dorty

Brokolicový krém

 

Ingredience:
1 brokolica
1 smetana sladká na vaření
1 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
muškátový květ
houskové krutóny

Popis přípravy:
V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.

Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(10) Zobrazení:73042 Kategorie - Krémové polévky

Lívance I.

Ingredience:
600 g hladké mouky
0,8 l mléka
3 vejce
60 g cukru
30 g droždí
sůl
citrónová kůra
skořice
meruňkový džem
tvaroh na strouhání
tuk

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme.... Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(2) Zobrazení:45634 Kategorie - Palačinky a lívance

Lívance II.

Ingredience:
300 g hladké mouky
1/2 l mléka
100 g másla
2 vejce
1 lžíce droždí (asi 15 g)
sůl
50 g cukru
olej

Popis přípravy:

Do vlažného mléka vmícháme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, osolíme, přidáme rozdrobené droždí, umícháme řídké těsto a necháme v teple vykynout. V lívanečníku rozpálíme olej, nalijeme těsto a lívance po obou stranách dozlatova opečeme. Mažeme marmeládou, povidly, sypeme tvarohem nebo lívance obalíme ve skořicovém cukru a zdobíme šlehačkou.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(14) Zobrazení:34175 Kategorie - Palačinky a lívance

Boloňské špagety s mletým masem

Ingredience:
1 balíček špaget
600 g mletého masa
olivový olej
1 cibule
1 plechovka loupaných rajčat
vegeta
sůl a pepř
oregano
bazalka
150 g strouhaného sýra

Popis přípravy:

Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
Číst dál

Vložil - recept-recepty.cz Komentáře(5) Zobrazení:34027 Kategorie - Těstoviny s masem